ODVRATNO, SRAMOTNO, BIJEDNO: Pogledajte kako su mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića izvijestili o neugodnom sučeljavanju predsjednika Srbije s čuvenom novinarkom CNN-a…

„Slobodna Bosna“ donosi samo dio reakcija medija pod Vučićevom kontrolom.

  • Politika

  • 03. Okt. 2023  03. Okt. 2023

  • 9

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na CNN-u u emisiji sa Christiane Amanpour kazao je da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovina, ali i Dejtonski mirovni sporazum. Na konstataciju čuvene novinarkeCNN-a Christian Amanpour, znači li to da onda ne podržava lidera SNSD-a Milorada Dodika koji taj integritet stalno dovodi u pitanje najavljujući otcjepljenje entiteta Republika Srpska, Vučić je poručio da mu se "ne stavljaju riječi u usta".

Konstantna je destabilizacija u BiH?

-Uvijek sam bio veoma odgovoran i ozbiljan kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Uvijek sam podržavao teritorijalni integritet BiH…

Znači onda ne podržavate Dodika?

-Nemojte mi stavljati vaše riječi u usta. Ja kažem da podržavam teritorijalni integritet BiH i Dejtonski mirovni sporazum. To nikada nisam dovodio u pitanje.

No, upravo ovo pitanje razbhjesnilo je medije pod kontrolom Vučićevog režima. Uslijedili su odvratni naslovi koji otkrivaju koliko je šef Vučić bio očajan nakon sučeljavanja s čuveno novinarkom koja je „razoružala“ predsjednika Srbije.

„Slobodna Bosna“ donosi samo dio reakcija medija pod Vučićevom kontrolom.

Inače, Vučić je odmah nakon intervjua na CNN-u otišao na „domaći teren“, Happy TV gdje je s urednikom Milomirom Marićem polemizirao o onome o čemu nije mogao s novinarkom CNN-a.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...