MIRALEM PJANIĆ ODE U TRENERE: Reprezentativac Bosne i Hercegovine nakon završetka karijere....

-Godinu ranije sam mislio da će se nešto desiti, volio bih se vratiti, ali to nije moguće trenutno”, rekao je Pjanić.

  • Sport

  • 03. Okt. 2023  

  • 0

Ngometni reprezentativac BiH Miralem Pjanić u razgovoru za talijanske medije istakao je kako poslije profesionalne igračke karijere želi postati trener.

Iskusni veznjak trenutno nastupa za Al Sharjah, a u Italiji je nastupao za dva velikana, Romu i Juventus.

“Posljednjih godina sam malo promijenio način na koji gledam fudbal i volio bih jednog dana postati trener. Volim fudbal gdje mogu da kontrolišem meč i da dominiram na protivničkoj polovini terena. Gledam dosta utakmica, volim Xavija, Luisa Enriquea, ali i Roberta de Zerbija. Želio bih uzeti ponešto od svakog od trenera koje volim i sa kojima sam trenirao, uključujući i Massimiliana Allegrija. Ne vjerujem da postoji bolja osoba za Juventus od njega, tokom svih godina u Torinu, svi igrači su ga cijenili.”

Pjanić je kazao kako je ljetos imao ponudu da se vrati u evropski fudbal, tačnije u Italiju, međutim do toga nije došlo.

“Uvijek sam nostalgičan kada razmišljam o Italiji, proveo sam devet prelijepih godina tamo i to mi je druga kuća. Ljetos je bilo opcija da se vratim u Seriju A, ali sam ostao ovdje. Juventus? Godinu ranije sam mislio da će se nešto desiti, volio bih se vratiti, ali to nije moguće trenutno”, rekao je Pjanić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...