MILIČEVIĆ OVAKO VIDI STVARI: "Konaković i Dodik bili su u ljubavi do momenta kad su podijelili pozicije po dubini i širini"

Miličevićnodgovara da "ako Konaković ili neki drugi politički lider iz FBiH misli da poželjan partner treba da bude neko ko će izdati interese Republike Srpske, onda se prevario".

  • Politika

  • 03. Okt. 2023  03. Okt. 2023

  • 2

Konaković i Dodik su izabrali jedan drugog i sjajno su se slagali i smješkali jedan drugom dok su dijelili fotelje. 

Uzrok sadašnjeg "zahlađenja" odnosa između Dodika i Konakovića je to što aktuelna vlast jedino može da funkcioniše kreiranjem kriza, kazao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke. 

"Bili su u ljubavi do momenta kad su podijelili pozicije po dubini i širini. Do tada je sve bilo lijepo, svi su bili nasmijani, dobijali su čestitke iz međunarodne zajednice, a onda, kad su taj posao završili, po klišeu su napravili krizu, jer samo na krizama funkcionišu oni koji su nesposobni da vode kreativnu i odgovornu vlast. Oni na krizi funkcionišu godinama, jer nemaju rješenja za osnovne probleme, od ekonomskih do populacionih", kaže Miličević.

Miličević, s druge strane, odgovara da "ako Konaković ili neki drugi politički lider iz FBiH misli da poželjan partner treba da bude neko ko će izdati interese Republike Srpske, onda se prevario".

"Nemamo namjeru odreći se naše odgovorne nacionalne politike da bi bili vlast po svaku cijenu na nivou institucija BiH. Mislim da SNSD vodi neodgovornu nacionalnu politiku, koja je populistička i namijenjena ličnim interesima uskog kruga ljudi koji su bliski Miloradu Dodiku", zaključio je Miličević, saopćeno je iz SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...