REAKCIJA ALJOŠE ČAMPARE NA POSLJEDNJE DODIKOVE ISTUPE: "Prošla su vremena kada je SNSD imao partnere u vlasti koji su bespogovorno šutili"

"SAD su naš najvažniji vanjskopolitički partner..."

  • Politika

  • 03. Okt. 2023  03. Okt. 2023

  • 6

Delegat Doma naroda FBIH Aljoša Čampara reagovao je danas na posljednje istupe Milorada Dodika i SNSD-a.

"Nezamisliva histerija i strah vladaju SNSD-om nakon što se ministar vanjskih poslova i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković vratio iz posjete Sjedinjenim Američkim Državama. Cijela bulumenta SNSD-ovaca, uključujući i predsjednika ove stranke oglasila se ovim povodom. Treba ih razočarati, pa otvoreno reći da su i histerija i strah opravdani", navodi Čampara i dodaje:

"Godinama bh. entitet RS za lobiranje izdvaja ogromne sume novca na štetu Bosne i Hercegovine, a na kraju završe na crnoj američkoj listi i shvate da je sve bilo uzalud. Prije Konakovića malo je poznato da je neko od Bošnjaka imao niz tako zapaženih sastanaka sa visokorangiranim političarima i opinion-makerima." 

Dodaje da je do sada ekskluzivitet lobiranja po SAD-u pripadao Dodiku, a danas su im Sjedinjene Američke Države tako daleko da o njoj mogu čitati samo iz saopćenja za javnost ministra vanjskih poslova BiH. 

"Prošla su vremena kada je SNSD imao partnere u vlasti koji su bespogovorno šutili na antidržavno lobiranje i sve to pratili iz fotelja u Sarajevu, a došlo je vrijeme da se čuje glas Bošnjaka za stolovima za kojima se donose važne odluke. Više se neće lobirati na rušenju države Bosne i Hercegovine i više se neće iznositi neistine o Bosni i Hercegovini", navodi Čampara i zaključuje:

"SAD su naš najvažniji vanjskopolitički partner.  Treba se navikavati da će posjete biti česte, a ako treba i duže od ove koja je sada bila.  I na kraju - što se tiče veza SNSD-a i njima bliskih saradnika iz svih sfera života sa Sjedinjenim Američkim Državama, ostalo je samo da čekaju američku crnu listu. To je veza koja će sigurno “jačati”. Jedan po jedan srest ćete se svi…", naveo je Čampara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...