KAKVA GREŠKA: Turist iznajmio skupocjeni automobil, sletio s ceste u potok, pa pobjegao s mjesta događaja, a onda – iznenađenje…

Nakon toga, ipak je surađivao u istraživanju.

  • Auto

  • 04. Okt. 2023  

  • 0

Američki turist (46) ‘parkirao’ je skupi unajmljeni Lamborghini u švicarski potok, kao da je neki SUV.

Štoviše, vozaču se očito nije dalo gubiti dragocjeno vrijeme na odmoru pa nije čekao dolazak policije. Nesreća se dogodila na prijevoju Flüela u kantonu Graubünden (Švicarska). Prošlog je utorka šest unajmljenih Lamborghinija s turistima bilo na putu iz Davosa prema Zernezu, koji graniči s Vorarlbergom u Austriji. Tada je jedan od Lamborghinija, plavi Aventador SVJ, cijena polovnog vizila iznosi oko milion i 600 hiljada maraka, izletio iz zavoja i završio u potoku.

Prema pisanju švicarskih medija, 46-godišnji vozač obavijestio je kompaniju za rentanje i osiguravajuće društvo o nesreći. Zatim se ukrcao u drugi Lamborghini kao putnik i nastavio jednodnevno putovanje. Nekoliko sela dalje, švicarska policija zaustavila je kolonu. Vozaču je jasno objašnjeno da ne može jednostavno napustiti mjesto nesreće prije nego što policija stigne na mjesto događaja. Nakon toga, ipak je surađivao u istraživanju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...