NOVO AMERIČKO UPOZORENJE SRBIJI: „Znamo da je napad bio dobro koordiniran i isplaniran…“

Očekujemo da će Srbija nastaviti deeskalaciju uključujući nastavak povlačenja snaga do ili ispod povijesnih normi, poručili su iz američke vlade.

  • Regija

  • 04. Okt. 2023  

  • 2

State Department oglasio se nakon terorističkog napada na Kosovu i gomilanja srpske vosjek u blizini granice s Kosovom.

"Pratili smo postavljanje srpskog topništva i mehaniziranih pješačkih jedinica uz granicu s Kosovom i pozvali smo Srbiju da povuče snage s granice i smanji napetosti. Primijetili smo određeno povlačenje snaga i materijala duž granice Kosova od 29. septembra.

Očekujemo da će Srbija nastaviti deeskalaciju uključujući nastavak povlačenja snaga do ili ispod povijesnih normi.

Kao što smo rekli znamo da je napad bio dobro koordiniran i isplaniran i svi koji su sudjelovali u planiranju i izvođenju ovog napada moraju biti privedeni pravdi", navodi se u objavi.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...