MINISTAR NENAD RAŠIĆ ZATRESAO SRBIJU: „Vučić nije osoba koja može izdržati, a da ne laže…“

Još jednom je napomenuo da je sramota da Srbija ima Vučića za predsjednika. Rašić kaže da se na Kosovu osjeća sigurnije nego u Srbiji.

  • Regija

  • 05. Okt. 2023  

  • 1

Organizatori napada u Banjskoj apsolutno su krivi za ovakvu situaciju koju sada imamo, rekao je ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić.

On je, komentirajući situaciju na sjeveru, rekao da su Srbi na sjeveru iznenađeni takvim postupkom koji je po njima bio potpuno nezreo. Rašić je dodatno elaborirao situaciju, uzevši kao primjer trajanje krize na sjeveru zemlje, uzevši kao primjer dijete od 10 godina, kada je kriza počela, kada je rat završio i do sada.

Zamislite da nekoć dijete od 10 godina sada ima 30 godina i sad misli da sistem tako funkcionira“, sve dok nije dodao da su organizatori apsolutno krivi za ovu situaciju u kojoj se nalazimo. "Ne mogu reći da znam, ali pretpostavljam da je moguće da je neko povezan s njima, ali bio je neko iz Srbije povezan s njima, gdje su pripremane vježbe na jugu Srbije, gdje je vojna baza a ako ovi ne pripadaju vojsci, to trebaju znati organi sigurnosti”, izjavio je Rašić na RTK Prime, dodajući da se beogradski režim svaki dan drugačije ponaša.

Vučić nije osoba koja može izdržati, a da ne laže

“Vučić nije osoba koja može ostati a da ne laže, čak i svaki čas lažno izjavljuje. Onaj ko se bavi mnome znači da sam ja čovjek od činjenica”, kazao je dalje Rašić, dodajući da se ozbiljno vrijeđa, kao neobrazovan čovjek, kao da je odrastao u izoliranoj zemlji. Nadalje, Rašić je, za razliku od Vučića, rekao da radi za interese srpskog naroda, ne zanemarujući interese drugih naroda. “Radim za interese svog naroda, ne zanemarujući interese drugih naroda, za razliku od Vučića, što je negativno i opasno”, izjavio je on.

Još jednom je napomenuo da je sramota da Srbija ima Vučića za predsjednika. Rašić kaže da se na Kosovu osjeća sigurnije nego u Srbiji.

“Sramota je da Srbija ima Vučića za predsjednika, rekao sam i sada govorim, da je on najgori političar u Srbiji”, ponovio je Rašić.

„Nije tajna, jer ja se tako osjećam već 7-8 godina”, kazao je on.

Nadalje, Rašić je otkrivao sekvence iz svojih gorkih iskustava iz sigurnosti Srbije, koliko je puta prelazio kosovsko-srpsku granicu, kada je išao u posjetu obitelji itd., dok nije obznanio da je od vremena kada je imenovan je ministrom u Vladi Kosova, tamo više nije otišao. “Koliko sam puta tamo išao, satima me zaustavljaju na granici, i kad idem i kad se vraćam. Progovorio je i o sinu kojeg srbijanska državna sigurnost maltretira. Takav obimni i žestoki pritisak ne osjećam samo ja, nego i veliki broj kosovskih Srba zbog situacije. A otkad sam ministar, nisam bio u Srbiji”, rekao je ministar Rašić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...