GRČKI NAVIJAČI TRANSPARENTOM O KOSOVU ZGROZILI MEDIJE U SRBIJI: „Izdaja“! „Braćo, to nismo očekivali…“

Njihov novi potez zgrozio je medije u Srbiji.

  • Sport

  • 06. Okt. 2023  

  • 0

AEK je pred 30.000 navijača u OPAP Areni remizirao s Ajaxom u drugom kolu Europske lige, a na ovom se susretu na tribinama pojavio vrlo zanimljiv transparent koji je uzburkao strasti u susjednoj Srbiji.

Iako su grčki navijači uglavnom u dobrim odnosima sa srpskima, na tribini su odlučili razviti transparent koji se Srbima nikako neće svidjeti. Među navijačima AEK-a je osvanuo transparent na kojem stoji: ‘Kosovo je Albanija‘.

Slika

Nije poznato zašto su se Grci odlučili izvjesiti ovakav transparent, posebno jer su ne tako davno vješali parole koje su bile usmjerene protiv Albanaca. Njihov novi potez zgrozio je medije u Srbiji, pa tako Kurir žali zbog poteza Grka u tekstu čiji naslov govori sve.

"Izdaja! Grčki navijači zabili nož u srce Srbima! Braćo, ovo od vas nismo očekivali! Parola koja je šokirala sve u Srbiji", stoji u naslovu Kurira.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...