IZNENAĐENJE IZ ČEŠKE: Otkrivena je druga generacija Škode Kodiaq, pogledajte šta se najviše promijenilo…

Na izmjeničnim izvorima električne energije brzina punjenja je 11 kWH, a na istosmjernim 50 kWh.

  • Auto

  • 06. Okt. 2023  

  • 0

SUV srednje veličine, Škoda Kodiaq, službeno ulazi u drugu gneraciju. Ovo su prve fotografije novog modela koji na tržište dolazi početkom sljedeće godine. Dizajn bismo mogli nazvati varijacijom na temu prethodnog Kodiaqa, ali s brojnim modernim detaljima. Tu su i dalje podijeljena prednja svjetla, bočna silueta sada je izduženija, a modernizirana su i stražnja svjetla, koja su spojena uzdužnim elementom. Promjene su suptilne, Škoda je očigledno igrala na sigurno jer se radi o jednom od najvažnijih modela marke koji je dosad prodan u više od 800.000 primjeraka.

alt

Škoda je rastegnula novi Kodiaq do 4758 mm (+61 mm), dok je međuosovinski razmak ostao isti (2971 mm). Automobil je minimalno uži i niži od prethodnika. Što se tehnologije tiče, svi poznati sustavi aktivne sigurnosti su tu, a nova su LED Matrix svjetla su s 50 posto više svjetlosnih elemenata.

alt

U interijeru je velika novost premještanje ručice mjenjača na stup upravljača (svi modeli su automatici). Infotainment dolazi u veličinama od 10 ili 13 inča, ovisno o opremi. Ispod njega su funkcijske tipke koje je moguće konfigurirati da se pomoću njih namještaju funkcije klima-uređaja, audio sustava, grijanja i hlađenja sjedala…

alt

Tu je i prtljažnik od 910 litara ili 75 litara veći nego prije. Odlučite li se za model sa sedam sjedala, obujam prtljažnika iznosi 340 litara iza trećeg reda.

Od motora sve počinje s 1,5 TSI koji koristi blagu hibridnu tehnologiju i ima 150 KS te tehnologiju deaktivacije dvaju cilindara pri nižim opterećenjima.

alt

Veći 2,0 TSI ima 204 KS i dolazi s pogonom na sve točkove, dok se 1,5 TSI nudi samo s prednjim pogonom. Oni koji ipak žele dizelski motor mogu dobiti 2,0 TDI FWD sa 150 KS  i AWD 193 KS. Mjenjači su automatski sedamstupanjski. Na kraju, tu je i plug in hibrid s prednjim pogonom i 204 KS, koji ima domet od 100 km samo na struju.

Na izmjeničnim izvorima električne energije brzina punjenja je 11 kWH, a na istosmjernim 50 kWh.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...