RAMIZ SALKIĆ ZATEČEN DIVLJAŠTVOM I MOBINGOM NAD BOŠNJAČKIM BRAČNIM PAROM IZ SREBRENICE: "MUP RS je jedva čekao da sasluša Esada koji je htio zaštiti svoju suprugu Melisu..."

Ovakav pristup uzurpatora naših prava ne smije nas obeshrabriti da odustanemo od naše borbe za dostojanstveno i hrabro traženje svojih prava štiteći našu slobodu, šireći istinu i tražeći pravdu.

  • Politika

  • 08. Okt. 2023  08. Okt. 2023

  • 3

Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini Rs-a, reagovao je danas, 8. oktobra 2023. godine, na uznemiravanje i vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi mladog bračnog para Ibrahimović iz Srebrenice.

"Danas sam, nažalost, imao priliku saslušati bolno svjedočenje radnice firme '6. novembar' iz Zvornika, vlasnika izvjesnog Jakova Galića, zaposlene u podružnici u Srebrenici Melise Ibrahimović o mobingu i vrijeđanju na vjerskoj i nacionalnoj osnovi tokom obavljanja redovnih radnih obaveza u pomenutoj firmi od strane kolegica srpske nacionalnosti.

Na višednevni mobing, uznemiravanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi Melisa se požalila suprugu Esadu koji se odlučio informisati u pomenutoj firmi o tome šta se dešava i stati u zaštitu svoje supruge. Tri dana nakon što je posjetio firmu i obavio razgovor sa šefom u firmi dobio je prijavu da je prijetio radnicima da će “raznijeti firmu”.

Kako to inače biva policija u ovom entitetu ekspresno sa posebnim zadovoljstvom reagira kada treba privesti i saslušati Bošnjake, što je uradila i u ovom slučaju, te je Esada saslušavala više sati saopštavajući mu da je u ozbiljnim problemima i da mu prijeti kazna do 12 godina zatvora.

Nažalost, živimo u svijetu i okruženju u kojem kada branite svoju slobodu i tražite svoja prava budete proglašeni, od onih koji su vam oduzeli prava i ugrožavaju vašu slobodu, da ste ekstremisti i radikali.

Ovakav pristup uzurpatora naših prava ne smije nas obeshrabriti da odustanemo od naše borbe za dostojanstveno i hrabro traženje svojih prava štiteći našu slobodu, šireći istinu i tražeći pravdu.

Naša današnja žrtva je beznačajna u odnosu na žrtvu koju su podnijeli naši očevi, majke, braća i sestre koji su ubijeni tokom agresije na našu domovinu i genocidu nad našim narodom.

Ustrajnost, spremnost na borbu i hrabrost moraju biti glavne odlike budućih generacija našeg naroda, kako bi odvratili neprijatelje našeg naroda i domovine od budućih ataka na našu domovinu i naš narod.

Mi danas kao i naše buduće generacije nemamo pravo na konformizam da je sloboda trajna kategorija, a da je genocid nad našim narodom neponovljiv, jer je presuđen i prihvaćen kao činjenica u današnjem svijetu.

Činjenice da narod i njegovi predstavnici iz kojeg je ponikla ideologija i počinioci genocida nad Bošnjacima još uvijek nije krenuo putem katarze veličajući presuđene ratne zločince, negirajući počinjeni genocid...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...