VIOLA ZALEDILA VUČIĆA: Spremne sankcije protiv Srbije koje će joj nanijeti veliku FINANSIJSKU ŠTETU!

"Vučić kontroliše mnoge stvari koje se dešavaju u Srbiji. Teško je pomisliti da nije bio svjestan šta se dešava oko nabavke naoružanja, niti organizacije agresorske grupe", rekla je Viola von Cramon-Taubadel

  • Regija

  • 08. Okt. 2023  08. Okt. 2023

  • 7

Izvjestiteljica Evropskog parlamenta za Kosovo i zastupnica Zelenih Viola von Cramon-Taubadel izjavila je da je za Srbiju pripremljen paket mjera kao "odgovor na teroristički napad 24. septembra u Banjskoj".

"Ne bih ih nazvala sankcijama, jer ih mora odobriti Vijeće, ali govorimo o političkim i finansijskim mjerama, koje će naravno nanijeti štetu Vladi Srbije“, rekla je Viola von Cramon-Taubadel za albanski Euronews, prenio je RTK2.

Ona je poručila da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić treba da sarađuje i osigura odgovarajuću istragu o događaju 24. septembra.

"Vučić kontroliše mnoge stvari koje se dešavaju u Srbiji. Teško je pomisliti da nije bio svjestan šta se dešava oko nabavke naoružanja, niti organizacije agresorske grupe. Međutim, ne mislim da je Srbija zainteresovana za veći vojni napad, ili rat“, rekla je ona.

Viola von Cramon-Taubadel je navela da se za neriješena pitanja u dijalogu Kosova i Srbije razgovara o novom prijedlogu, ali nije navela detalje.

"Ono što sam razumjela je da mnoge diplomate sastavljaju još jedan prijedlog o tome kako ćemo dalje. Ne mogu da dam više detalja u ovom trenutku", rekla je Viola von Cramon-Taubadel.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...