PLENKOVIĆ POTVRDIO: "Više od 50 Hrvata upravo je na putu iz Izraela"

U izjavi je Plenković podsjetio da je odmah u subotu osudio napade na Izrael.


  • Regija

  • 09. Okt. 2023  

  • 0

Premijer Hrvatske Andrej Plenković ponovo danas osudio “brutalne” terorističke napad Hamasa na Izrael te izvijestio da se više od 50 hrvatskih državljana upravo nalazi na putu prema Hrvatskoj, a u utorak se očekuje i povratak hodočasnika.

Veleposlanstvo RH u Izraelu vodi računa o svojim državljanima koji su u s njime u kontaktu, rekao je Plenković u ponedjeljak u Varaždinu.

“To su hodočasnici i turisti, ali prije svega Hvati koji ondje žive”.

“Zasad se prema našim podacima nikome nije dogodilo ništa”, naglasio je.

“Jučer se vratilo šest hrvatskih državljana, a 53 upravo leti za Beč”, a “sutra se treba vratiti drugi dio hodočasnika”, rekao je premijer.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je u nedjelju da je u Izraelu 180 hrvatskih državljana.

U izjavi je Plenković podsjetio da je odmah u subotu osudio napade na Izrael.

“Mi smo snažno, odmah osudili terorističke napade Hamasa na Izrael” s brojnim žrtvama, rekao je i naglasio: “Ovo su brutalni napadi, napadi bez presedana, doslovce se radi o egzekuciji civila”.

Izrazio je zabrinutost da bi se sukob mogao proširiti na bliskoistočnu regiju.

“Smatramo da je to jedan izuzetno loš potez Hamasa koji će sada donijeti destabilizaciju stanja na cijelom prostoru što je vidljivo iz reakcija aktera na Bliskom istoku”, rekao je, prenosi Nacional.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...