SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ: Stiže nagla promjena vremena, kiša i zahlađenje…

Nakon stabilnog i sunčanog vikenda, i u većem dijelu sedmice ispred nas neće biti većih promjena vremena.

  • Vijesti

  • 10. Okt. 2023  

  • 0

U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla ili niska oblačnost, a tokom dana uglavnom pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku. Povećana vlaga u utorak (10.10.) usloviće manje nestabilnosti u atmosferi. Tokom dana mogući su kraći lokalni pljuskovi u istočnim, centralnim i zapadnim područjima zemlje.


Minimalne temperature zraka varirat će od 11°C do 16°C u Bosni, na jugu zemlje do 18°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 20°C do 26°C u Bosni, u Hercegovini do 30°C.

U periodu od 16. do 22. oktobra, izgledna je promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, koja bi sredinom sedmice u sjevernim i centralnim područjima mogla da bude izraženija. Oblačno vrijeme s kišom uslovit će i pad temperature zraka.


Jutarnje temperature kretat će se između 7°C do 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 9°C do 15°C u Hercegovini do 17°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...