AMERIKANCI HITNO ŠALJU VOJNU POMOĆ IZRAELU: "Oružje i municija je već na putu..."

“Ostat ćemo u korak s njima, pazeći da ispunjavamo njihove potrebe najbolje što možemo i što je brže moguće", naveo je on.

  • Svijet

  • 10. Okt. 2023  

  • 0

SAD je već počeo isporučivati ​​kritično potrebnu municiju i vojnu opremu Izraelu, saopćila je Bijela kuća sinoć, dodajući da Pentagon pregledava svoje zalihe kako bi vidio šta se još može brzo poslati kako bi ojačao svog saveznika u trodnevnom ratu s Hamasom.

John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost, potvrdio je u sinoć da je prva pošiljka vojne pomoći nakon nasilnog napada militanata Hamasa “krenula” u Izrael.

Pošiljka je uslijedila dok se predsjednik Joe Biden pripremao dati prve službene izjave o napadima iz Bijele kuće, nakon što je potvrdio da je najmanje 11 Amerikanaca ubijeno u nasilju tokom vikenda.

“U potpunosti očekujemo da će biti dodatnih zahtjeva za sigurnosnu pomoć za Izrael jer nastavljaju trošiti streljivo u ovoj borbi”, rekao je Kirby.

“Ostat ćemo u korak s njima, pazeći da ispunjavamo njihove potrebe najbolje što možemo i što je brže moguće", naveo je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...