ZIMA STIŽE U EVROPU: Temperature bi mogle pasti ispod nule, moguć i snijeg

"Od sljedećeg utorka ova kombinacija mogla bi dovesti do snijega na nadmorskoj visini između 600 do 700 metara. To nije nimalo neobično za sredinu oktobra", naglašava meteorolog.

  • Evropa

  • 10. Okt. 2023  

  • 0

Evropski vremenski model pokazuje da će se hladnije zračne mase od vikenda i sljedeće sedmice premještati prema Njemačkoj.

Zima stiže u Njemačku, najavljuju njemački meteorolozi, a pad temperatura sljedeće sedmice mogao bi čak donijeti i prve snježne padavine.

Termometar se u pojedinim saveznim zemljama u Njemačkoj u oktobru popeo na preko 25 stepeni. Nakon što je septembar već dosegao rekordne temperature, i oktobar je započeo s ljetnim temperaturama. Ali, to bi uskoro moglo biti gotovo, u Njemačkoj bi uskoro mogao pasti prvi snijeg, prenosi Fenix magazin.

Uskoro bi prve pahulje mogle biti zabilježene u pojedinim dijelovima Njemačke. Prema prognozi njemačkih meteorologa, u Njemačkoj će od 15. oktobra biti znatno svježije vrijeme. Dani s temperaturama iznad 25 stepeni konačno bi mogli doći svome kraju, pišu njemački mediji.

Evropski vremenski model pokazuje da će se hladnije zračne mase od vikenda i sljedećeg tjedna premještati prema Njemačkoj. Jednostavnim jezikom – na visini od 1.500 metara temperatura pada na -2 do -1 stepen. Savršeni uvjeti za prvi snijeg.

"Od sljedećeg utorka ova kombinacija mogla bi dovesti do snijega na nadmorskoj visini između 600 do 700 metara. To nije nimalo neobično za sredinu oktobra", naglašava meteorolog.

Mora li se Njemačka zaista pripremiti za prvi snijeg pokazat će sljedeći dani. U vremenskim prognozama još uvijek ima vremena za oscilacije, objašnjava meteorolog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...