NAKON TERORISTIČKOG NAPADA NA KOSOVSKU POLICIJU: Milan Radoičić sve ostavlja Zvonku Veselinoviću

Na sajtu Agencije za privredne registre Srbije, u međuvremenu, objavljen je podatak da je Milan Radoičić izašao iz vlasništva nad firmom "Inkop" i njenim kćerkama firmama. Radoičić je udio od 40 posto vlasništva prebacio na poslovne partnere, braću Zvonka i Žarka Veselinovića.

  • Regija

  • 11. Okt. 2023  

  • 0

Udio od 40 posto vlasništva Milan Radoičić je prebacio na poslovne partnere, braću Zvonka i Žarka Veselinovića. Tu nastaje operativno pitanje za neke buduće istražne organe, piše beogradski portal Direktno.rs.

Naime, kako je Direktno rs. već pisao, Radoičić je odmah poslije događaja u Banjskoj nastavio sa biznisom u Srbiji. Tačnije, prema navodima naših izvora, oko 27. septembra, samo tri dana nakon napada na kosovsku policiju u Banjskoj, posao sa državom dobija firma "Novi Pazar-put", čiji su kao krajnji vlasnici tada bili zavedeni Milan Radoičić i braća Veselinović.

Povjeren im je posao izgradnje mosta u Adranima kod Kraljeva, vrijedan oko milion eura.

Milan Radoičić, koji je javno preuzeo odgovornost za oružani napad na kosovsku policiju u selu Banjska, vlasništvo nad svojom imovinom dijelio je sa biznismenom sa sjevera Kosova Zvonkom Veselinovićem i njegovim bratom Žarkom. Pet firmi, poslovni prostori, hotel na Kopaoniku, vila u elitnom dijelu Beograda kod stadiona "Rajko Mitić".

Na sajtu Agencije za privredne registre Srbije, u međuvremenu, objavljen je podatak da je Milan Radoičić izašao iz vlasništva nad firmom "Inkop" i njenim kćerkama firmama. Radoičić je udio od 40 posto vlasništva prebacio na poslovne partnere, braću Zvonka i Žarka Veselinovića. Tu nastaju moguća operativna pitanja za neke buduće istražne organe.

Naime, kako je Direktno rs. već pisao, Radoičić je odmah poslije događaja u Banjskoj nastavio sa biznisom u Srbiji. Tačnije, prema navodima naših izvora, oko 27. septembra, samo tri dana nakon napada na kosovsku policiju u Banjskoj, posao sa državom dobija firma "Novi Pazar - put", čiji su kao krajnji vlasnici tada još bili zavedeni Milan Radoičić i braća Veselinović. Tačnije, povjeren im je posao izgradnje mosta u Adranima kod Kraljeva, vrijedan oko milion eura.

Istovremeno, prema okrivljenom Radičiću određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici. Slučaj bez presedana u srpskom pravosuđu. Uzgred, reda radi, tužilaštvo je najavilo žalbu na sudsko odbijanje predloga za pritvor. I, da ne bude, "ne sjećam se". Aleksandar Vučić lično je početkom septembra obišao radove na rekonstruisanom putu Novi Pazar-Raška, a kako je sam izjavio, građani su dobili put koji je "kao pista". Javnosti je tada malo bila poznata informacija da je taj put gradila firma "Novi Pazar put".

Predsednik Srbije rekao je u "Ćirilici" da su htjeli da direktno optuže Milana Radoičića da je ubio policajca, a onda se vratio na uzrok problema.

"Kritikovali su ga zbog bogatstva. Vidite, meni bogatstvo ne znači ništa, ako moj narod nema slobodu. Ubistvo policajca osuđujem, ali razumijem motive tih ljudi. Kažu da su imali obuku u privatnom imanju Milana Radoičića, na Kopaoniku. Šta sada sa tim, ima čovjek privatno imanje", kazao je Vučić.

Takav "udobni“ patriotizam je arhaičan i u saglasju je sa paternalizmom: odnosom prema glavi države kao ocu velike patrijarhalne porodice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...