LIVNJAK BRANI ČAPLJINCA: "Mi znamo ko je on i šta nam znači, igra za jednu od najboljih reprezentacija na svijetu…"

Čak je bilo i direktnih napada na njega.

  • Sport

  • 12. Okt. 2023  

  • 0

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske u razgovoru Zlatko Dalić, rodom iz Livna, stao je u zaštitu Josipa Šutala, rođenog Čapljinca, koji se našao na meti kritika u Ajaxu. 

Pred vama izuzetno težak i zahtjevan dvoboj u ovim kvalifikacijama, vjerojatno i ključan protiv direktnog oponenta za prvo mjesto u skupini. Za početak, kakvi su dojmovi s Opus Areni?

“Zaista jako lijep prvi dojam i veselim se toj utakmici jer je lijep stadion, bit će pun, lijepa podrška i sjajna atmosfera. Samo da još završimo s pobjedom.“

Nikad niste imali većih problema u igračkoj križaljci. Kakav je zdravstveni karton i stanje?

“Imamo dosta ozljeda, međutim nećemo se na to osvrtati. Koga nema – nema. Idemo s ovim kadrom koji imamo i ja njima u potpunosti vjerujem. Sigurno da ćemo biti dobri, kvalitetni. Nemamo dva najkvalitetnija napadača, Perišića i Kramarića koji su zaista nama činili jedan veliki dio tog napadačkog dijela.

Njih nema, ali bez njih moramo. Petković i Juranović su upitni isto tako. Nećemo s njima riskirati jer nema potrebe. Ivanušeca nema, tako da je to nekoliko igrača kojih nema, a zaista su u zadnje vrijeme bili jako kvalitetni. Ali kažem, nećemo se na to osvrtati, idemo s onim što imamo.“

Što očekujete od Turske? Imaju novog izbornika, legendu talijanskog nogometa, Vicenzo Montella. Što im može donijeti?

“Neke novitete sigurno, On je bio trener u turskoj ligi, zna ligu i igrače. Ima svoj stil, traži igru, traži pas, ne preskače igru tako da s te strane znamo šta od njih očekujemo. Bit će drugačija utakmica nego što je bila u Bursi. Teška utakmica, ali ključna utakmica“

Kako komentirate ova događanja u Ajaxu? Ondje imate dva važna reprezentativca Šutala i Sosu. Bilo je čak i direktnih napada na Josipa Šutala, što kažete na to?

“Mi znamo tko je Josip Šutalo i što on znači, kako igra i koja je kvaliteta. Igra u jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu standardno. Njegova kvaliteta je neupitna, ali to je tako kad dođeš, kad si novi i mladi igrač onda napadaju tebe. Ne znam ja tu situaciju Ajaxu. To je klupska priča i politika. Ja znam da imamo dva kvalitetna igrač Sosu i Šutala i ja im vjerujem“, zaključio je Dalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...