NIJEMCI DOLAZE: Otkrivena lokacija LIDL-a u Sarajevu, kupili su...

Konačno su dostupni zvanični katastarski podaci koji su pokazali da je Lidl postao vlasnik zemljišta.

  • Ekonomija

  • 12. Okt. 2023  

  • 0

Njemački maloprodajni lanac Lidl nije odustao od ulaska na tržište Bosne i Hercegovine i pored mnoštva promjena u samoj upravljačkoj strukturi koja je doživjela mnoštvo izmjena, javlja Ljudski.ba.

Nakon što se nezvanično govorilo o gradnji prvog objekta u Sarajevu, konačno su dostupni zvanični katastarski podaci koji su pokazali da je Lidl postao vlasnik zemljišta.

Naime, kao što se i ranije govorilo radi seo kompleksu Energoinvesta TDS u sarajevskom naselju Novi Grad i to u ulici Džemala Bijedića i to kod budućeg kružnog toka koji će spajati ovu ulicu sa transverzalom koja nadvožnjakom vodi ka koridoru 5C.

Prema katastarskim podacima radi se o zemljištu površine 1.019 metara kvadratnih.

Lidl na našem tržištu još javnosti nije prezentirao planove niti zvanične informacije o tome kada će prve prodavnice biti otvorene.

Treba podsjetiti da je jedan objekat već izgrađen i to u Bijeljini, a privodi se kraju regionalnog skladišnog centra u Kiseljaku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...