HARIS ZAHIRAGIĆ UOČI KONGRESA SDA: "Nadam se da će doći neki novi ljudi..."

“Bez obzira na konačan ishod Kongresa i moj individualni rezultat, sama kandidatura mi predstavlja veliku čast – posebno jer sam najmlađi od svih 25 kandidata", kaže Zahiragić.

  • Politika

  • 13. Okt. 2023  

  • 0

Sutra se održava 8. kongres SDA na kojem sam ispunio formalne uslove da budem kandidat za potpredsjednika Stranke. Dobio sam kandidature iz svih dijelova Bosne i Hercegovine – ponosan sam na svaku od njih, poručio je Haris Zahiragić, inače zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Konačnu odluku o kandidatima za potpredsjednike donijet će novoizabrani Predsjednik i oko 1300 delegata iz cijele Države i dijaspore, a koji će birati među ponuđenim kandidatima na tajnom glasanju. Godinama unazad puno sam na terenu, po cijeloj Bosni i Hercegovini, a od kada su raspisani unutarstranački izbori, nisam išao po terenu da sakupljam glasove i lobiram za sebe, smatram kako taj koncept nije dobar, neka delegati donesu odluku po svojoj savjesti i u najboljem interesu stranke, a ne u interesu onih koji su na terenu i među narodom samo pred Kongres i izbore”, rekao je Zahiragić te dodao:

“Bez obzira na konačan ishod Kongresa i moj individualni rezultat, sama kandidatura mi predstavlja veliku čast – posebno jer sam najmlađi od svih 25 kandidata – pa koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su mi tu čast ukazali! Kakvi god rezultati budu, a samo Gospodar zna šta je hajr, nastavit ću svoj stranački i politički angažman u interesu naroda, Države i svih njenih građana. Na kraju nadam se da će sutrašnji Kongres rezultatirati djelomičnim promjenama u strukturama stranke, da će u njeno rukovodstvo i organe doći neki novi ljudi koji to zaslužuju, ali i ostati oni koji su opravdali dosadašnje povjerenje, te da će SDA kao najvažnija politička organizacija bošnjačkog naroda iz cijelog postupka izaći još snažnija!”, kaže Zahiragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...