CURE DETALJI NOVOG NAPADA NA POVRATNIKE U RS-u: Krali mu šumu pa ga prebili, nadležni samo apeluju...

Sa žaljenjem konstatuje da je napad na njega samo jedan u nizu brutalnih napada na povratnike tokom ove godine.

  • Hronika

  • 14. Okt. 2023  

  • 0

Ministar Sevlid Hurtić navodi da povratnik Mišić živi u naselju Brezici sa suprugom, a sa žaljenjem konstatuje da je napad na njega samo jedan u nizu brutalnih napada na povratnike tokom ove godine 

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić osudio je brutalni fizički napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića, iz naselja Brezici na području grada Derventa, koji se sinoć dogodio u tom naselju.

 - Prema informacijama koje sam dobio od povratnika sa terena, taj povratnik je pretučen. Zadobio je povrede opasne po život i nalazi se u bolnici u Slavonskom Brodu. Brutalno je pretučen od nekoliko napadača, u pokušaju da ih spriječi da kradu drva iz njegove vlastite šume. S obzirom da je policija, kako sam informisan, privela napadače, pozivam nadležne institucije da što hitnije rasvijetle taj slučaj i procesuiraju odgovorne, naglasio je ministar.

Hurtić navodi da povratnik Mišić živi u naselju Brezici sa suprugom, a sa žaljenjem konstatuje da je napad na njega samo jedan u nizu brutalnih napada na povratnike tokom ove godine.

- Koristim se ovom prilikom da još jednom pozovem sve nadležne institucije da povratnicima obezbijede, prije svega, siguran i dostojanstven život. To je i obaveza sadržana u Anexu 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma, kazao je ministar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...