ZASTUPNIK DF-a REAGIRAO NA TVRDNJE KOLEGE IZ SDA: "Da vam iskreno kažem, od toga nema ništa…"

Kada je u pitanju opcija formiranja nove većine - opozicija s nezavisnim zastupnicima, optimizma nedostaje.

  • Politika

  • 14. Okt. 2023  

  • 0

Nakon Nihada-Nihad ili će ipak biti novih iznenađenja kada je upitanju premijerska pozicija Kantonu Sarajevo, aktuelno je pitanje. Od početka priče spekuliralo se raznim imenima, a sada iz SDA navode i novo ime - Ifran Čengić, aktuelni kandidat za poziciju načelnika Opštine Stari Grad.

-Veliko je pitanje hoće li uopšte biti Uk, hoće li on uopšte biti nominovan od ove skupštinske većine, jer sve kako se odvijalo može biti vrlo lako da se pojavi novi premijer, čak u nekim kuolarima vrlo lako se može pojaviti i Irfan Čengić kao kandidat SDP-a za premijera, izjavio je Faruk Kapidžić, zastupnik SDA u Skupštini KS.

Ipak, premijer u ostavci je uvjeren da ova pozicija pripada Našoj stranci, te, tvrdi, ostaje u premijerskoj fotelji.

-100 posto u životu ne postoji ni privatno ni poslovno, ali sam sa visokim procentom uvjeren da će načelnik staroga garda za mjesec dana biti irfan čengić kao što sam sa visokim procentom uvjeren da ću biti novi mandatar vlade, kazao je premijer u ostavci Nihad Uk.

Zastupnik DF-a u Skupštini KS, negira tvrdnje kolege iz SDA Faruka Kapidžića.

-Prva stvar koja mi pada na pamet je da bi SDA rado da se riješi protukandidata iz utrke za načelnika i da, ako će već neko iz Trojke da bude najbolje je da bude čovjek koji im je protukandidat u ovoj kampanji, mislim da od toga nema ništa, naizglednije je da će biti to Uk kao i do sada, kazao je Albin Zuhrić.

Kako će se procesi odvijati naslutiće se 25. oktobra kada će se pred zastupnicima naći ostavka premijera i odluka o razrješenju vlade. Za stranku za BiH Uk nije bio lider procesa u kantonu. Kada je u pitanju opcija formiranja nove većine - opozicija s nezavisnim zastupnicima, optimizma nedostaje.

-Mi to nećemo pokušavati sa tim nezavisnim zastupnicima, zato što to ne može biti uspješan model, prije da će se to raspasti samo od sebe u nekoj narednoj fazi, kazao je lider SBiH Semir Efendić.

-To je toliko labavao da bi se to možda i moglo desiti samo je pitanje koliko SDA hoće da ulazi u neki proces sa nekih 18 ruku, kazao je Kapidžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...