IGOR CRNADAK O MILORADOVOM SUKOBU SA AMERIKOM: "U pravu su svi oni koji govore da bi Dodik srušio sve mostove i zapalio hiljadu vatri samo da sebe izvuče"

Ističe da je jučerašnja izjava ujedno i apel onima u međunarodnoj zajednici koji pokušavaju da zaustave izmjene izbornih pravila za poštene izbore.

  • Politika

  • 14. Okt. 2023  14. Okt. 2023

  • 0

"Izjava Milorada Dodika da su SAD neprijatelj RS je pogrešna, opasna i potvrđuje da su u pravu svi oni koji govore da bi Dodik srušio sve mostove i zapalio hiljadu vatri samo da sebe izvuče iz situacije u kojoj se trenutno nalazi".

Rekao je ovo Igor Crnadak, potpredsjednik PDP, ističući da niko nema pravo da se igra našim međunarodnim položajem i da iz obijesti i hira zatvara vrata za RS na važnim adresama širom svijeta, prenosi BN televizija.

"Dana 28. jula 1918. godine američki predsjednik Woodrow Wilson naredio je da se na Bijeloj kući istakne srpska zastava u čast žrtava našeg naroda u Prvom svjetskom ratu, a preko medija je pozvao američki narod da se taj dan svi zajedno pomole za hrabre i časne srpske borce. Povodom obilježavanja 100. godišnjice tog događaja, Željka Cvijanović i ja predstavljali smo RS na brojnim aktivnostima u Bijeloj kući, Kongresu i drugim mjestima u Washngtonu. Šta se u međuvremenu desilo, zašto se danas iz Banja Luke Americi šalje poruka neprijateljstva?", pita Crnadak.

Navodi da narod RS treba da zna istinu, da se Dodik obrušio na Ameriku iz razloga što upravo ova zemlja najviše insistira da se pokrene istinska borba protiv korupcije, da političari koji kradu idu u zatvor, a da narod konačno dobije pravo da slobodno glasa i da se svaki glas pošteno prebroji.

"Baš ovih dana vodi se rasprava o što hitnijim izmjenama izbornih pravila u BiH, kako bi se uvođenjem skenera, otiska prsta, automatskog slanja rezultata i drugim mjerama konačno prekinula brutalna krađa na izborima. SAD predvode grupu zemalja koja smatra da to mora da se desi već sljedeće godine na lokalnim izborima, da se mora vratiti povjerenje građana u izborni proces i zato ih je Dodik proglasio neprijateljima. Jer pošteni izbori znače da Dodikov SNSD gubi vlast za sva vremena", kaže Crnadak, dodajući da to znači i istrage, da se vidi ko je šta radio i gdje je sve odlazio novac našeg naroda.

"Toga se u SNSD sa pravom plaše i zato prave ovakve histerične ispade", kaže Crnadak.

Ističe da je jučerašnja izjava ujedno i apel onima u međunarodnoj zajednici koji pokušavaju da zaustave izmjene izbornih pravila za poštene izbore.

"Vrijeme je da okrenu ploču i pomognu narodima koji ovdje žive, a ne svojim favoritima i ljubimcima", poručio je Crnadak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...