„SRAM TE BILO, TI SI PROPAST ZA BOŠNJAKE, U CRNO NAS ZAVIJAŠ…“: Haos na društvenim mrežama nakon Kongresa SDA i izbora Bakira Izetbegovića…

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • 15. Okt. 2023  

  • 1

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon Kongresa SDA u Sarajevu i izbora Bakira Izetbegovića za novog-starog lidera stranke.

"U sljedeće četiri godine bi se trebala desiti tranzicija, odlazak 'ratne generacije' političara i prebacivanje težišta na mlađe. Tome se kanim posvetiti, otvoriti prostor, te afirmisati, podučiti i pomoći mladim ljudima da preuzmu teret politike u Bosni i Hercegovini koji nije nimalo lak“, kazao je novi-stari lider SDA Bakir Izetbegović.

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama.

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, Na 8. Kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) izabrano je devet potpresjednika Stranke, a njihova imena večeras je saopštio predsjednik Izborne komisije SDA Nezir Pivić.  

U narednom mandatnom periodu funkciju potpredsjednika SDA obavljat će: Mirsad Mujić, Ramiz Salkić, Fadil Novalić, Mirsad Zaimović, Edin Ramić, Muamer Zukić, Šerif Špago, Aida Obuća i Haris Zahiragić.

Među devet potpredsjednika SDA, dva su iz Republike Srpske i jedna je žena.

Jedan od kandidata za potpredsjednika Stranke Safet Softić odustao od kandidature za tu poziciju, o čemu je predsjednik Izborne komisije SDA Nezir Pivić informirao delegate kongresa.

Prije glasanja za potpredsjednike SDA, te članove Glavnog, Nadzornog i Etičkog odbora, delegati kongresa su većinom glasova odlučili da Bakir Izetbegović bude izabran za predsjednika Stranke. Osam delegata je glasalo protiv, a jedan je bio suzdržan.

S obzirom na to da je bio samo jedan kandidat za predsjednika SDA, odlučeno je da se izbor predsjednika Stranke za naredni mandatni period obavi javnim glasanjem, odnosno aklamacijom.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...