PRVI SNIJEG STIGAO U SUSJEDSTVO: Na Platku se zabijelilo (FOTO)

Meteorolozi su najavljivali da bi u najvišem gorju danas mogao pasti i snijeg

  • Regija

  • 15. Okt. 2023  

  • 0

Najavljena promjena vremena stigla je danas u Hrvatsku, a sunčano vrijeme zamijenili su oblaci, kiša i vjetar. Meteorolozi su najavljivali da bi u najvišem gorju danas mogao pasti i snijeg. To se i dogodilo na Platku, odnosno vrhu Radeševo, pokazuju snimke s web kamere, javlja Index.hr.

Snijeg je danas pao i u Sloveniji, gdje je zabijelio Kredaricu koja se nalazi na 2541 metar nadmorske visine.

Sutra djelomično sunčano

DHMZ za sutra najavljuje djelomice, u središnjim i istočnim predjelima i pretežno sunčano. Do jutra na jugu još ponegdje može biti malo kiše, a u unutrašnjosti je ujutro mjestimice moguća magla.

Prema kraju dana na Jadranu će doći do porasta naoblake. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu u noći i ujutro jaka bura s olujnim udarima, zatim u postupnom slabljenju.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 11 i 16. Najviša dnevna temperatura većinom od 10 do 15, na Jadranu između 17 i 22 °C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...