IZNENAĐENJE IZ NJEMAČKE: Proglašen automobil godine, ali model još uvijek nije u prodaji…

Prethodnih godina pobjeđivali su Jaguar i-Pace, Porsche Taycan, Honda i Hyundai Ioniq 6.

  • Auto

  • 16. Okt. 2023  

  • 0

VW ID.7 još nije ni na tržištu, a već je proglašen autom 2024. godine u Njemačkoj. Žiri je ocijenio da treba honorirati rakošni domet električne limuzine od 700 km. Prošle godine titula Njemački automobil godine pripala je VW ID. Buzzu. Prethodnih godina pobjeđivali su Jaguar i-Pace, Porsche Taycan, Honda i Hyundai Ioniq 6. Žiri ceremonije dodjele Njemačkog automobila godine sastoji se od 29 automobilskih novinara aktivnih u zemljama njemačkog govornog područja, zajedno s deset međunarodnih gostujućih članova žirija.

VW ID.7 je dugačak gotovo pet metara te ima 286 KS u osnovnoj konfiguraciji. Uz električnu limuzinu možete birati između dvije vrste baterija s kapacitetom od 77 kWh i ID.7 Pro S s 85 kWh, uz koju je domet 700 km (brzina punjenja na DC punjačima 200 kW).

– Tek smo predstavili naš ID.7, a već ga je uvaženi stručni žiri proglasio njemačkim automobilom godine – nevjerojatan uspjeh – kaže izvršni direktor Volkswagena Thomas Schäfer.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...