PONOVO ODGOĐENO SUĐENJE ZELJKOVIĆU I OSTALIMA: Razlog je naglo pogoršanje zdravstvenog stanja…

Suđenju su pristupile i svjedokinje tužilaštva Bojana Puzigaća i Vanja Čanković.

  • Mini market

  • 16. Okt. 2023  

  • 0

Suđenje Branislavu Zeljkoviću, bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i još četvorici optuženih za krivična djela zloupotrebe položaja prilikom nabavki u toku pandemije odgođeno je zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja Slavka Bojića, jednog od optuženih.

Bojićev zastupnik Aleksandar Jokić obavijestio je Okružni sud u Banjoj Luci da će njegov branjenik morati na operativani zahvat, kao i na nastavak daljeg liječenja.

Sudija Dragan Uletilović je konstatovao da zbog toga nema uslova za održanje glavnog pretresa.

Suđenju su pristupile i svjedokinje tužilaštva Bojana Puzigaća i Vanja Čanković.

Inače, Zeljković i ostali optuženi terete se za zloupotrebe u postupcima javnih nabavki za vrijeme epidemije virusa korona kojim je, kako se navodi, Republika Srpska oštećena za najmanje 1,3 miliona maraka.

Suđenje je više puta odgađano zbog bolesti Bojića.

Pored Zeljkovića, u ovom predmetu optuženi su i direktori firmi “Procontrol” iz Banjaluke Slavko Bojić i “Promeding” iz Laktaša Dragan Dubravac, te vlasnik Turističke agencije “Travel 4 fun” Saša Marković, kao i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke firme “Sineks laboratorija”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...