POTVRĐENE INFORMACIJE: Dvije državljanke Bosne i Hercegovine će biti izmještene iz Gaze u Egipat

"I dalje nije dozvoljen pristup graničnom prijelazu, najdalje gdje možemo doći je ovaj grad Ismailia, oko 120 kilometara od Rafah graničnog prijelaza", kazao nam je.

  • Vijesti

  • 16. Okt. 2023  

  • 0

Dvije državljanke BiH nalaze se u Gazi i pokušavaju da, u grupi stranih državljana, napuste ovo ratno područje, javlja Hayat televizija.

Sestre Laila i Alia Shaheen rođene su u Palestini, ali posjeduju bh. državljanstvo i upisane su u knjigu bh. državljana. Njihov otac doktor Ahmed Shaheen uputio je apel bh. vlastima da pomognu u njihovom izmještanju u Egipat.

On je danas govorio i za Hayat TV.

Shaheen je godinama živio u Bosni i Hercegovini, nakon studija vratio se u Palestinu gdje danas radi kao pedijatar u jednoj od bolnica u Gazi.

alt

Kćerka Ahmeda Shaheena (Foto: Hayat.ba)

Kako nam je potvrdio doktor, odobren je njihov zahtjev i čekaju na prelazak granice u Egipat.

"I dalje nije dozvoljen pristup graničnom prijelazu, najdalje gdje možemo doći je ovaj grad Ismailia, oko 120 kilometara od Rafah graničnog prijelaza", kazao nam je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...