MARINOVIĆ PRED DERBI SA SARAJEVOM: "Sigurno da bi bili zadovoljni i minimalnom pobjedom"

Fudbalere Borca očekuje izuzetno težak raspored u predstojećem periodu, a sigurno je to ono što može odlučiti i tok sezone. Dva puta će odmjeriti snage protiv Sarajeva, a još i čekaju utakmice i sa Zrinjskim, Širokim i Željezničarom.

  • Sport

  • 17. Okt. 2023  

  • 0

Sutra se od 19 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igra derbi starih rivala između Borca i Sarajeva.

Fudbalere Borca očekuje izuzetno težak raspored u predstojećem periodu, a sigurno je to ono što može odlučiti i tok sezone. Dva puta će odmjeriti snage protiv Sarajeva, a još i čekaju utakmice i sa Zrinjskim, Širokim i Željezničarom.

Šef stručnog štaba Vinko Marinović za ovaj susret može da računa na gotovo sve igrače, a sa treninzma su počeli i Enver Kulašin, i Slobodan Đekić.

Borac je u odličnoj seriji, vezao je osam uzastopnih pobjeda, a uz to protiv Sarajeva već četiri utakmice na domaćem terenu ne zna za poraz. Tri posljednja su završena minimalnom pobjedom banjalučkog tima, a posljednji je doživljen kada je bordo tim vodio upravo Marinović.

“U dobrom raspoloženju dočekujemo derbi protiv Sarajeva. Ostvarili smo osam pobjeda, na tri posljednja meča nismo primili gol, što može da nas raduje. I oni dolaze u dobroj formi. Dobili su gradski derbi, bili efikasni, igraju direktno prema golu, tako da očekujem kvalitetan meč. Svaki derbi nosi određeni pritisak, a na nama je da budemo skoncentrisani, jer će detalji da odluče ovaj duel. Vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača, koje pozivam da nas podrže, ostvariti željeni rezultat”, istaknuo je Marinović.

Iskusni trener je radio u najvećim klubovima, a ističe da je pritisak uvijek prisutan.

“Pritisak postoji u svim klubovima i treba pronaći način da se nosimo sa njim. Teško je reći gdje je veći, svaka ekipa ima svoje specifičnosti, posebno u određenim momentima”, dodao je.

Banjalučki tim u posljednjem odigranom susretu slavio je sa 1:0, a u stručnom štabu ne bi imali ništa protiv ni da se ovaj završi istim rezultatom.

“Svaka pobjeda bi nam puno značila, sigurno da bi bili zadovoljni i minimalnom kojom bi nastavili našu seriju i dodatno odmakli rivalu”, rekao je Marinović.

Igrač Jovan Nišić je pozvao navijače na utakmicu.

“Derbiji nose poseban značaj. Mene takvi mečevi dodatno inspirišu da budem još bolji. Sigurno je da oni nose pritisak, ali donose i dodatni adrenalin. I ja pozivam navijače da nas podrže. U seriji smo pobjeda i želimo da je nastavimo. Sarajevo će također doći puno samopouzdanja jer su i oni dobili derbi i žele da nastave uspjehe”, istaknuo je Nišić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...