LEGENDARNI PANTER SA NERETVE ENVER MARIĆ: "Treba zabraniti utakmice Zmajeva na pet godina"

Ne krivi ni Savu Miloševića, za kojeg smatra da se našao u neobranom grožđu.

  • Sport

  • 17. Okt. 2023  

  • 1

Enver Marić, bivši golman Veleža i Schalkea, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, kazao je poslije poraza fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine od Portugala u Zenici rezultatom 5:0 da utakmice Zmajeva treba zabraniti na pet godina.

"Šta reći nakon katastrofe? Ne znam, teško je. Ono nije bila utakmica već predstava. Moja želja je, ako je to ikako moguće, da se zabrane utakmice reprezentacije na pet godina i da se izvrši selekcija od 20-30 igrača koji bi eventualno mogli podići kvalitet. Ovo što sad gledamo je ispod svakog nivoa - rekao je Marić za portal Reprezentacija.ba.

On smatra da je Zmajevima potreban potpuni reset, a mišljenja je da u Premijer ligi BiH ima kvalitetnijih fudbalera od pojedinih koji su danas reprezentativci.

Ne krivi ni Savu Miloševića, za kojeg smatra da se našao u neobranom grožđu.

"Došao je, tu je par treninga i sad treba kao pobijediti Portugal. Kako? Što god ga zamisli, ovi igrači ne mogu sprovesti u djelo. A tek šta su ljudi iz Saveza uradili Kodri. Njega nisu smijenili nego otjerali. Nisu ga trebali onda ni postavljati. Sramota je ono, Kodro nije 'no name' već čovjek koji je imao odličnu karijeru, koji je igrao u pravim klubovima poput Real Sociedada, Barcelone. Ništa nije kriv", poručio je "Panter sa Neretve".

Marić u posljednje vrijeme živi na relaciji Mostar - Berlin.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...