EVAKUISAN AVION SCHOLZA U IZRAELU: Objavljen snimak (VIDEO)

Scholz je brzo evakuisan iz aviona tokom zračnog napada i odvezen je kolima do aerodromske zgrade gdje se nalaze skloništa.

  • Svijet

  • 17. Okt. 2023  

  • 1

Prava drama odigrala se u trenutku kada se avion njemačkog kancelara Olafa Scholza spremao da napusti Tel Aviv.

Nedugo prije poletanja sa aerodroma Ben Gurion, oglasile su se sirene. Scholz se već bio ukrcao u vladin avion, kada je stiglo naređenje da svi putnici moraju da izađu iz aviona i legnu na pistu.

Scholz je brzo evakuisan iz aviona tokom zračnog napada i odvezen je kolima do aerodromske zgrade gdje se nalaze skloništa.

Kancelar je svojim očima mogao da vidi dvije eksplozije, javlja Bild.

U pitanju su bile detonacije od izraelskog PVO sistema "Gvozdena kupola", koje su oborile Hamasove rakete sa neba. Bild navodi da su ispaljene dve protivvazdušne rakete, koje su se jasno čule na aerodromu.

Prema informacijama BILD-a, bezbjednosne službe su potom pretražile avion njemačke vlade i provjerili da li ima mogućih opasnosti.

Nakon nekoliko minuta kancelaru i njegovim saradnicima je dozvoljeno da se ukrca u avion, koji je potom poletio za Kairo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...