PROFESOR KECMANOVIĆ NAJNIŽE PAO: U pokušaju podilaženja Dodiku, bivši sarajevski profesor citirao Ivu Andrića...

-Udarac po predsjedniku je uvreda i poniženje za jedan narod. Ideja je da se kroz sudsku presudu zabrani njegovo političko djelovanje, rekao je Kecmanović.

  • Politika

  • 18. Okt. 2023  18. Okt. 2023

  • 10

Bivši sarajevski profesor Nenad Kecmanović , danas savjetnik Milorada Dodika , rekao je da je cilj procesa protiv Dodika i vd direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zabrana političkog djelovanja demokratski izabranog predsjednika i poništavanje izborne volje građana RS-a. U pokušaju podilaženja Dodiku Kecmanović je za RTRS rekao da "u novijoj historiji nije zabilježeno da se zbog nepoštovanja nametnutih odluka jednog stranca sudi demokratski izabranom predsjedniku".

-Sudi se onima koji su svoj posao obavljali u skladu sa Ustavom, a sve s namjerom da se zabrani političko djelovanje i smijeni legitimno izabran predsjednik Republike. Ročište Dodiku u Sudu BiH najbolje je opisalo Andrićevu rečenicu "Tamo gdje počinje Bosna, prestaje logika", jer optužnica nema pravni osnov i kosi se sa zdravim razumom.

Schmidt nema legitimitet, međunarodna zajednica BiH tretira kao džunglu.

Ponašaju se kao kolonijalna sila i misle da im je sve dozvoljeno, rekao je Kecmanović.

-Schmidt će zbog svojih postupaka i ponašanja izgubiti autoritet u FBiH i njegova karijera će završiti vrlo žalosno.

Svi pokušaji rušenja Dodika prošli su neslavno i da će tako završiti i ovaj posljednji.

-Dodik je političar s kojim oni ne mogu izaći na kraj i kojeg ne mogu pokoriti i obuzdati. Oni traže poslušnost, a Dodik je dosljedno neoposlušan, kako oni pooštravaju, on jednako oštro odgovara, rekao je Kecmanović.

-Udarac po predsjedniku je uvreda i poniženje za jedan narod. Ideja je da se kroz sudsku presudu zabrani njegovo političko djelovanje, rekao je Kecmanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...