OGLASILA SE BIJELA KUĆA: SAD će obezbijediti 100 miliona dolara za Palestinu

Pomoć će biti pružena preko “povjerljivih partnera” uključujući agencije UN-a i međunarodne nevladine organizacije, navodi se u saopćenju Bijele kuće.

  • Svijet

  • 18. Okt. 2023  

  • 2

Sjedinjene Države će pružiti humanitarnu pomoć vrijednu 100 miliona američkih dolara palestinskom narodu u Gazi i na Zapadnoj obali, saopćila je Bijela kuća.

Pomoć će biti pružena preko “povjerljivih partnera” uključujući agencije UN-a i međunarodne nevladine organizacije, navodi se u saopćenju Bijele kuće.

Finansiranje će pomoći više od milion ljudi da dođu do čiste i pitke vode, hrane, higijenskih proizvoda, medicinske njege i drugih osnovnih potreba, navodi se u saopćenju.

Civili nisu krivi i ne bi trebali patiti zbog Hamasovog užasnog terorizma. Životi civila moraju biti zaštićeni i pomoć mora hitno stići do onih kojima je potrebna, rekli su iz Bijele kuće.

“Nastavit ćemo blisko sarađivati s partnerima u regiji kako bismo naglasili važnost poštovanja zakona ratovanja, podržavajući one koji pokušavaju doći do sigurnosti ili pružiti pomoć, kao i onima koji omogućavaju pristup hrani, vodi, medicinskoj njezi i skloništu,” zaključeno je u saopćenju Bijele kuće.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...