DRAMA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: Ljekari bježe, dragovoljci bitku biju, ko je čovjek odan Iliji Vrljiću i Petru Zeleniki..

Nešto manje složena situacija, no nimalo manje napeta, je i oko imenovanja ministra branitelja. Tu se izdvajaju dva kandidata.

  • Politika

  • 19. Okt. 2023  

  • 0

Prema najnovijim informacijama Vlada HNK trebala bi uskoro biti formirana. SDA; SDP I HDZ su se dogovorili, ali tu nije kraj problemima. Burno je ovih dana zbog toga i unutar HDZ-a BiH, jer još uvijek nema odgovora na pitanje ko će biti ministri u dva resora: zdravstvu i ministarstvu branitelja.

Najsloženija je situacija u ministarstvu koje je nedavno napustio Goran Opsenica. Proteklih dana više ljekara je bilo na razgovorima u Središnjici HDZ-a, ali niti jedan nije pristao da sjedne na ovu “vruću” stolicu.

Kako saznaje Ljudski.ba, iz HDZ-a niko ne želi primiti na sebe odgovornost da bude “kišobran” za samovolju i mahinacije Ante Kvesića u SKB Mostar i Rade Bošnjaka koji iz sjene vuče sve konce u ZZO-u HNK.

Prema istom izvoru, ukoliko niko drugi ne bude pristao, na čelo ovog ministarstva ide najpoznatiji HDZ-ovac među kirurzima i najbolji kirurg među HDZ-ovcima, Ludvig Letica.

Nešto manje složena situacija, no nimalo manje napeta, je i oko imenovanja ministra branitelja. Tu se izdvajaju dva kandidata.

Jedan je Marin Ćorić, dragovoljac HVO od početka rata, ratni invalid, i jedan od utemeljitelja HDZ-a BiH.

Drugi kandidat je Zvonimir Vidović koji je također imao zapaženu ratnu ulogu.

Uz njega stoje i Ilija Ile Vrljić i Petar Zelenika. Vidović je i najbliži “šefu” i za njega kažu da je prvi do Dragana (kancelarija mu je odmah ispod Čovićeve).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...