PALESTINSKI PREDSJEDNIK MAHMOUD ABBAS ODGOVORIO NETANYAHUU: "Ostajemo na svojoj zemlji"

“Upozoravamo na pokušaje raseljavanja našeg naroda iz Gaze izvan njenih granica. Nećemo otići, ostat ćemo na svojoj zemlji”, rekao je Abbas tokom mirovnog samita u Kairu.

  • Svijet

  • 21. Okt. 2023  21. Okt. 2023

  • 1

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas upozorio je danas na pokušaje nasilnog raseljavanja Palestinaca izvan granica Pojasa Gaze i rekao da će oni ostati na svojoj zemlji, prenosi Srna.

“Upozoravamo na pokušaje raseljavanja našeg naroda iz Gaze izvan njenih granica. Nećemo otići, ostat ćemo na svojoj zemlji”, rekao je Abbas tokom mirovnog samita u Kairu.

On je dodao da će bezbjednost i mir na Bliskom istoku biti postignuti tek kada se uspostavi sistem sa dvije države – jevrejskom i palestinskom.

Arapski lideri su na samitu osudili izraelsko bombardovanje Gaze u prethodne dvije sedmice i zatražili obnavljanje napora da se postigne mirovno rješenje na Bliskom istoku da bi se prekinulo višedecenijsko nasilje između Izraelaca i Palestinaca.

Podsjećamo, iz Ureda izraelskog premijer Benjamina Netanyahu jučer je nedvosmisleno rečeno da cilj Izraela je potpuna aneksija Gaze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...