MIJATOVIĆ ODGOVORIO NOVALIĆU: "Bivši federalni premijer voli se igrati brojkama i bacanjem dimnih bombi"

"Činjenice su neumoljive i dobro poznate..."

  • Politika

  • 21. Okt. 2023  21. Okt. 2023

  • 6

Nakon što je bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić objavio kako je prošla Vlada FBiH novoj vlasti u ovom entitetu ostavila 800 miliona KM likvidnih sredstava, suficit, pozitivno poslovanje najvećih javnih kompanija, oglasio se federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

"Ko o čemu, Fadil Novalić o svojoj navodnoj ekonomskoj genijalnosti. Bivši federalni premijer voli se igrati brojkama i bacanjem dimnih bombi. Nažalost, od njegovih lovačkih priča građani u Federaciji BiH niti su imali niti će imati ikakve koristi.

Činjenice su neumoljive i dobro poznate. U vrijeme pred posljednje opće izbore SDA i njen federalni premijer ponašali su se kao pijani milijarderi, obećavali na sve strane novac bez pokrića, a istovremeno višak stvoren zbog privremeno velikih prihoda od PDV-a nisu dali za ozdravljenje privrede, spašavanje kompanija u vrijeme pandemije korinavirusa ili kao jednokratnu pomoć građanima i ugroženim socijalnim kategorijama, nego su ga usmjerili prema privilegovanim SDA tajkunima.

To sto smo mi sada, samo za nekoliko mjeseci uvida u stvarno stanje pronašli dubioze i milionske gubitke nije rezultat ove Vlade, koja još nije ni preuzela sve poluge vlasti u javnim kompanijama i fondovima, nego stvarni bilans osmogodišnje vladavine nesposobnog i korumpiranog Fadila Novalića.

Uostalom, zar vise iko može vjerovati u ekonomsku pamet čovjeka koji je u vrijeme pandemije, kada su ljudi u Sarajevu i drugim gradovima umirali zbog nedostatka medicinske opreme, nabavio ventilatore umjesto respiratora i za to platio basnoslovnih 10,5 miliona maraka.

O kakvom lopovluku je riječ najbolju je ocjenu dao Sud BiH, koji je u prvostepenom postupku Fadila Novalića i njegovu ekipu već osudio na dugogodišnju robiju.   Na kraju Fadile ja ne dolazim ni iz jednog entiteta, ja živim u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini, a za razliku od tebe i Dodika, meni je Bosna i Hercegovina i Banja Luka i Sarajevo", naveo je Mijatović.

JAVIO SE EKONOMSKI “GENIJE” FADIL NOVALIĆ Ko o čemu, Fadil Novalić o svojoj navodnoj ekonomskoj genijalnosti. Bivši...

Objavljuje Vojin MijatovicSubota, 21. listopada 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...