NOVE PROVOKACIJE U SREDNJOJ BOSNI: Na Bobovcu pjevali pjesme o Herceg-Bosni (VIDEO)

Euharistijsko slavlje na Bobovcu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, uz koncelebraciju generalnog vikara Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marka Mede i vojnog vikara Slovenske vojske patera Mateja Jakopiča.

  • Vijesti

  • 22. Okt. 2023  22. Okt. 2023

  • 10

To što su jučer na Bobovcu, organizatori tradicionalnog hodočašća „Molitva za Domovinu“, u samom nazivu izostavili navesti njeno ime, može se opravdati.

Ono što se desilo poslije, u proslavi u mjestu Luke, nakon okonačanja hodočašća oslikava raspoloženje dobrog dijela onih koji su ga pohodili.

'Veselo' društvo u kojem je bilo pripadnika OSBiH, policije i FUP-a zapjevalo je kontroverznu pjesmu Marka Perkovića Thompsona "Lijepa li si", u kojoj se spominje tzv. "Herceg-Bosna". 'Srce ponosno' ove pjesme je zločinačka tvorevina osnovana s ciljem razbijanja BiH, a presuđena je u Haagu kao udruženi zločinački poduhvat, pišu Vijesti.ba. 

Euharistijsko slavlje na Bobovcu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, uz koncelebraciju generalnog vikara Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marka Mede i vojnog vikara Slovenske vojske patera Mateja Jakopiča. Svetoj misi prisustvovali su i zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Slaven Galić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije general Ivica Jerkić, lider HDZ-a BiH Dragan Čović, ambasador Republike Hrvatske Ivan Sabolić, te komadanat Štaba za podršku OSBiH general Marko Stojčić, komadant 4. pješačke brigade OSBiH brigadir Zdravko Rezo, vojni predstavnici Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Mađarske, kao i ostali vojni i policijski funkcioneri u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...