„VRAG JE ODNIO ŠALU…“: Bivši slovenski premijer pozvao građane da se naoružaju –„S velikom vjerovatnoćom možemo očekivati…“

Na kraju objave Janša navodi da su tri stvari jasne.

  • Regija

  • 23. Okt. 2023  

  • 5

Bivši slovenski premijer Janez Janša komentarisao je uvođenje graničnih kontrola na slovenskim graničnim prijelazima i samu migrantsku krizu te je pozvao Slovence da se naoružaju.

- Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno, započinje Janša svoj poziv na društvenoj mreži X.

Dodaje da su pametni shvatili poziv, a ostali će "vjerovati Golobu, Poklukaru i Šarcu da su sposobni zaštititi Sloveniju, ali i njih lično u slučaju terorističkih napada".

Janša navodi da su to državni zvaničnici koji od aprila ignoriraju pozive Slovenske demokratske stranke (SDS) – na čijem je čelu upravo Janša – o sazivu Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojem bi se raspravljalo o mjerama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje sigurnosnim rizicima.

- Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovno uvode kontrole na granici sa susjedima samo preusmjeravaju protok ilegalaca s saobraćajnica u vagone, dodao je Janša.

Prozvao je i sadašnjeg ministra odbrane Marjana Šareca navodeći da on svoj resor vodi kao rijaliti.

Janša navodi da se svijet promijenio u posljednjoj deceniji te da su potkopani vrijednosni temelji zapadne civilizacije. 

- Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantne, proterorističke jezgre u europskim metropolama. Nekada sigurni i uspješni gradovi bilježe neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i Ljubljana - ocijenio je Janša.

Dodaje da se "posljednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još jednom potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan".

Na kraju objave Janša navodi da su tri stvari jasne:

  1. S velikom vjerovatnoćom možemo očekivati zaoštravanje sigurnosne situacije.
  2. Sadašnja garnitura vlasti nije ni približno sposobna za pravovremene procjene, pripreme i djelovanje.
  3. Svako je dužan učiniti sve što je u okviru ustavnog poretka moguće za zaštitu svojeporodicei domovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...