BIVŠA ŠAMPIONKA SVIJETA ISPROZIVALA SRBIJU: "Konačno sam se vratila u civilizaciju, toalet u Beogradu…"

Za nju je Srbija divljina ili bolje rečeno ne spada u civilizovane zemlje.

  • Sport

  • 23. Okt. 2023  

  • 0

Najbolja slovenačka šahistkinja Laura Unuk je isprozivala Srbiju, Beograd i Albaniju nakon što se vratila u Sloveniju.

Laura je ranije bila juniorska šampionka svijeta, a na društvenim mrežama nije štedjela provokacije na račun Srbije. Jedna stvar joj je posebno zasmetala, piše Nova.rs.

"Poslije devet dana u Albaniji i 12 dana u Srbiji, veoma sam sretna što sam se vratila u civilizaciju u Sloveniju. Preživjela sam nekoliko virusa i 18 izazovnih mečeva, ali najveća zagonetka su mi bili ovi toaleti na beogradskoj autobuskoj stanici koje još uvijek ne znam da koristim“, napisala je ona.

alt

Luara ima 23 godine i nosi titulu velemajstora i međunarodnog majstora. Tokom karijere je osvojila sijaset medalja, a učestvovala i na Olimpijskim igrama u šahu za dame.

Ona je student biohemije, a dugo je taj sport vidjela samo kao hobi.

"Šah je moj hobi, nešto što volim i želim tim da se bavim profesonalno. Ne mogu da živim bez šaha. Odlučila sam da idem na fakultet jer želim da se obrazujem, da nešto naučim“, rekla je ranije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...