OKRŠAJ NA MREŽAMA; ZLATAN BEGIĆ PRIJETI SUDOM: Franjevac nazvao DF Hamasom i Hezbolahom

Veliki sukob na društvenim mrežama

  • Politika

  • 23. Okt. 2023  

  • 15

Zbog svojih će stavova na društvenim mrežama jedan ovdašnji franjevac završiti na sudu. Riječ je, naime, o Franji Niniću iz franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Tuzli i to zbog stavova koje iznosi na Twitteru. Sa njim će na sud Zlatan Begić, poslanik Demokratske fronte u Parlamentu Bosne i Hercegovine, piše Stav.ba.

Razlog? Ninić je Demokratsku frontu nazvao Hamasom, Fatahom i Hezbolahom.

Naime, prije tri dana, Ninić je to napisao, nakon što je MUP Tuzlanskog kantona predstavio svoja nova oklopna vozila. Promociji je prisustvovao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić a fotografiju na kojoj je uz Komšića i Mahira Mešalića, federalnog zastupnika DF-a, objavio je Begić na svom Twitter profilu.

Tu je fotografiju Ninić komentirao ovako: “Lideri triju vojnih frakcija SDFA u Tuzli: DF-Hamas, DF-Fatah i DF-Hezbollah.”

alt

Na takav je istup uslijedila reakcija Zlatana Begića koji je najavio kako će tužiti Ninića.

“Fra Franjo Ninić, župni vikar Franjevačkog samostana u Tuzli. Dobit će prigodu pred nadležnim sudom da iznese dokaze o pripadnosti osoba sa slike organizacijama koje navodi kao i o tome da su navedene osobe “lideri vojnih frakcija”. Insinuirati da je MUP TK - Hamas!? Gnusno!”, napisao je Begić na svom Twitter profilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...