ZORAN MIKULIĆ OCJENJUJE SITUACIJU U HNK: "Šta bi trebalo biti najbolje za Hercegovinu u kojoj je pobijedio HDZ, a odlučuje SDA? Ne znam, nisam iz Tuzle"

Znači, SDP i SDA više nisu u ratu, sad su u vojno-redarstvenoj akciji.

  • Politika

  • 23. Okt. 2023  

  • 0

Zastupnik Demokratske Fronte u Skupštini HNK Zoran Mikulić se oglasio na društvenim mrežama i komentarisao pokušaj uspostave vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK).

Njegov status na Facebooku prenosimo u cjelosti:

"Vlast u HNŽ je napokon formirana. Ili ipak nije?Konačno su iz vlasti ''izbačeni'' oni koji neprekidno kriminalno vladaju već 30 godina. Na kojim principima je trebala biti uspostavljena vladajuća koalicija, ostaće nejasno i onim najzagriženijim pobornicima svojih stranaka. Ni principa ni programa ni patriota ni izdajnika. Jedina zajednička poveznica im je autokratski način izmišljanja razloga za beskonačno produžavanje mandata predsjednicima vlastitih stranaka.

Bunar političkih želja je davno popunjen, našim novcima, a njihovim željama.

SDP je odustao jer se ''NES HNK ne uklapa u programske ciljeve koje su proklamirali sporazumom, a pogotovo se ne uklapaju u koncepciju vladavine prava i borbe protiv korupcije za koje se cijelo vrijeme zalažu''.

Dakle, SDA se sada naprasno uklapa u programske ciljeve, a pogotovo se uklapaju u koncepciju vladavine prava i borbe protiv korupcije za koje se cijelo vrijeme zalažu.

Znači, SDP i SDA više nisu u ratu, sad su u vojno-redarstvenoj akciji.

Neće nas valjda sad ubjeđivati kako se nije radilo o foteljaškoj nego o programskoj koaliciji? Kad dogovorite broj ruku, pozivanje na principijelnost je apsolutno besmisleno. Neuvjerljivo i beskorisno, kao bijela boja na papiru.

Ljevica je definitivno kapitulirala. Zahvaćena općom prihvatizacijom tuđih prohtjeva, bez ikakve mogućnosti povlačenja vlastitih poteza, srlja iz zagrljaja u zagrljaj. Valjda će sad prepustiti partnerima da okrivljuju svakog drugog osim sebe. Iz javnih istupa, se ipak da zaključiti da su bezgrešni, iako je i griješiti ljudski. Doduše, bacati krivicu na druge još je ljudskije!! Zasad samo pomažu desničarima, jer ni desnici nije lako kad ostane bez ljevice. Gruntovčani!

Ni oporba ne snosi ništa manje krivice za ovo stanje. Ona ih je i dovela u pat poziciju. Svima je, u nekom momentu, nuđeno da uđu u vlast. Oporba zna šta neće, ali ne zna šta hoće. Zna s kim neće, ali ne zna s kim hoće. Ipak smo mi prvaci svijeta u masovnom slijeganju ramenima.

Šta bi, u svemu ovome, trebalo biti najbolje za Hercegovinu u kojoj je HDZ pobijedio, a odlučuje SDA ? Ne znam, nisam dovoljno iz Tuzle".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...