DEBAKL U TREBINJU, ZAŠTO NISU DOŠLI DODIK I CVIJANOVIĆKA: "Mnoge je sramota što su bili  natjerani i što su zbog posla morali doći na skup, pa su gledali u pod..."

Na skupu nije bio niko iz fočanskog SNSD-a.

  • Politika

  • 24. Okt. 2023  

  • 8

Partija je uspjela da na silu okupi svoje sužnje i pristalice na prvom mitingu u Trebinju, ali tužna lica na tužnom skupu, bez ikakve energije, entuzijazma i poruke koja je poslata, dovoljno govore o atmosferi, ne samo na skupu već u redovima vladajuće stranke i režima, piše na svom blogu zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

alt

alt

alt

Mnoge je sramota što su bili  natjerani i što su zbog posla morali doći na skup, pa su gledali u pod ili telefon, nastojeći da izbjegnu objektive kamera i fotoaparata kako bi njihov dolazak ostao neprimjećen, jer svi znaju da se radi o predstavi i da će se sutra crveniti i sramotiti što su pristali na ucjene i bili primorani da budu dio predstave.

 

alt

alt

Jedino se osmjeh mogao vidjeti na licu bio je kod Baće Vujovića, koji je očito veoma srećan i ponosan jer se progurao visoko u Partiji pa je čuvao leđa premijeru Viškoviću, tik do Petrovića.

alt

Skupilo se u Trebinju svo ljudstvo i tehnika režima, ministri, poslanici, direktori i „lideri“, poput Banjca, Đokića i Stevandića, a ako su nam oni prva linija odbrane Republike Srpske teško nam se piše.

alt

Sam pogled naših lidera, mudra zagledanost u daljinu, nekako ulijeva sigurnost narodu da ne treba da brine jer smo valjda u sigurnim rukama preletača, papaka, konvertita, jednom riječju najgoreg ljudskog i moralnog šljama i taloga na ionako mutnoj političkoj sceni.

alt

alt

Iako je bila najavljena, zanimljivo da na mitingu nije bilo ni Željke Cvijanović, kao ni Dodika, a organizator Luka Petrović nije progovorio ni riječ, već je isturio kuma Ćurić Mirka da pročita napisani govor, a sva je sreća pa ovaj put nije bio premodulisan, kao onomad na bazenu.

alt

alt

Da bi se napunila dvorana na skup su došli svi hercegovački kadrovi sa pristalicama, od Višegrada, Spomenka Stojanovića i DEMOS-a iz Foče, šure Tamindžije i Nevesinja, Čome Diplome i Bileće, obje struje gatačkog SNSD-a, predvođene načelnikom Milinkovićem i Srđanom Milovićem, samo nije bio niko iz fočanskog SNSD-a, piše Nebojša Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...