DODIKOV SAVJETNIK SANJA BOŠNJAKE: „Bošnjaci da dokažu da li su za BiH. Bošnjak je tužilac, Bošnjak je bio sudija za prvo saslušanje, Bošnjak je sudija u prvom stepenu. Neka Bošnjaci…“

-Ovim postupkom pokazaće se da li u BiH postoji pravda ili vlada protektorat.

  • Politika

  • 26. Okt. 2023  

  • 6

Sudski proces koji se vodi protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika, zbog nepoštovanja nametnutih odluka od strane nelegitimnog Christiana Schmidta, sa stanovišta Republike Srpske ne može se loše završiti, rekao je Dodikov savjetnik Ognjen Tadić u emisiji Telering, u još jednom očajničkom pokušaju odbrane lika i djela svog novog šefa.

-Ovim postupkom pokazaće se da li u BiH postoji pravda ili vlada protektorat.

Istorijska pravda - da sada Bošnjaci dokažu da li su za BiH. Bošnjak je tužilac, Bošnjak je bio sudija za prvo saslušanje, Bošnjak je sudija u prvom stepenu, koji će donijeti odluku. Neka Bošnjaci, ako nisu prva dva, neka ovaj treći pokaže da li su Bošnjaci za BiH ili su za protektorat, gdje nema pravde. Iz koga će Republika Srpska sigurno naći izlaz, kazao je Tadić.

Podsjetimo, Tadić je u politiku ušao 1993. godine kao član Srpske radikalne stranke RS, na čijem čelu je tada bio Nikola Poplašen.

Radikale je napustio 2006. godine i pristupio SDS-u, čiji je bio visoki funkcioner. Nakon toga osnovao je Narodnu stranku.

Tri puta je bio kandidat za predsjednika Republike Srpske i jednom za člana Predsjedništva BiH, ali je sva tri puta teško poražen na izborima.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...