VASKOVIĆ NAJAVLJUJE DRAMATIČAN RASPLET: „Konvoj Dodikovih ljudi kreće se Republikom Srpskom, sa namjerom podizanja tenzija i pripreme za pokušaj izazivanja sukoba…“

Ono što dominira na posljednja dva skupa jeste jasno izražen strah od hapšenja Dodika koji je lajtmotiv u svim istupima njegovih kriminalaca što se lažno predstavljaju kao zaštitnici RS i Srba.

  • Mini market

  • 26. Okt. 2023  

  • 0

Već sam konstatovao da je Milorad Dodik, kao i lažljiva, kriminalizovana bulumenta kojom je okružen, spreman na izazivanje icidenata/sukoba; Spreman na puštanje tuđe krvi, samo da bi odbranili svoje, falsifikovanje izbora, uzurpirane pozicije i dokusurili Republiku Srpsku, piše na svom blogu Slobodan Vasković, te nastavlja.

-Konvoj Dodikovih poltrona, nikogovića i sjecikesa, kreće se Republikom Srpskom, sa namjerom podizanja tenzija i pripreme za pokušaj izazivanja sukoba.

Ono što dominira na posljednja dva skupa jeste jasno izražen strah od hapšenja Dodika koji je lajtmotiv u svim istupima njegovih kriminalaca što se lažno predstavljaju kao zaštitnici RS i Srba.

Uzalud pričaju; Dodika ima ko da uhapsi, ukoliko dođe do takve situacije.

Mlaćenje prazne slame je bilo kakvo pozivanje na navodni MUP RS, potpuno trulu, raspadnutu, najvećim dijelom teško kriminalizovanu nekadašnju instituciju. Njegovo hapšenje, ukoliko bude naloženo, nesprečivo je.

Ono čega se najviše plaši sam Dodik, a što javno iznose njegovi jalovi portparoli, jeste da će šef Zločinačke organizacije koja surovo upravlja logorom Republika Srpska biti uhapšen tokom procesa koji treba da se nastavi, nakon što se Dodik kreveljio u Sudu BiH, kada je trebalo da se izjasni o krivici povodom potvrđene optužnice za neizvršavanje odluka visokog predstavnika za BiH.

“Nećemo dozvoliti predsjedniku da se pojavljujue u montiranom procesu u Sarajavu i nećemo dozvoliti ponižavanje institucija Srpske”, rekao je Radovan Višković. 

Očito je da Dodik ima saznanja da se protiv njega vodi još nekoliko istraga i da bi, tokom pojavljivanja u Sudu BiH, nakon ročišta, mogao biti uhapšen.

Ne postoji drugi razlog zbog kojeg se već nekoliko dana naglašava da razlupane i nepostojeće institucije RS “neće dozvoliti Dodiku pojavljivanje” u Sudu BiH.

Dodikova sudbina je zapečaćena i on, vrlo brzo, neće više biti niko i ništa ni u Republici Srpskoj, ni u BiH, a ni u Regionu, sem najmračnije sjećanje.

I da izazove incidente, na šta je spreman, cijela ta “odbrana” mogla bi da traje, maksimalno, dva dana, iako ima i onih koji tvrde da bi Dodik mogao da se “oružano brani” tri do četiri dana. 

Toliko o Dodiku i njegovoj neveseloj političkoj sudbini, ali moram podvući nevjerovatne laži njegovih “udarnih igala” o zaštiti institucija Republike Srpske koje oni, navodno, brane.

Isti ti su uništili institucije RS i to, zajedno sa Dodikom.

Falsifikovani dokument “Program reformi BiH” usvojen je 23.12.2019. godine u parlamentu RS. 

Dokument (drugi naziv je ANP) su falsifikovali Dodikovi saradnici, kako bi slagali narod, a bezvrijedni papir usvojili, bez pečata i potpisa, Dodikovi dizači ruku. Iako je, tokom zasjedanja isplivao originalni dokument, sve je to ignorisano, a da cijela situacija bude što više ponižavajuća po parlament, usvojeni su čak i zaključci o lažnom dokumentu.

Taj dan je uništena Narodna skupština RS; reržiser uništenja bio je Dodik, a rušioci, između ostalih, i Željka Cvijanović i Radovan Višković i brojni drugi pripadnici Sekte.

Vlada RS je, kao institucija, uništena aferom “Dva Papka”, kupovinom dva poslanika, nakon čega je izabrano rukovodstvo Narodne skupštine, a potom i navodna Vlada RS na čijem čelu je bila Željka Cvijanović.

Sve se odigralo 24.11.2014. godine.

Od tada ne postoje institucije RS, već samo alati kojima Dodik&co nemilosrdno uništavaju entitet.

Lažiranjem narodne volje na izborima 02.10.2022., kada je Dodik, falsifikovanjem i brutalnom krađom izbora, navodno pobijedio, institucije RS su definitivno likvidirane; U Dodikovim redovima se kaže "potvrđene", zaključio je Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...