ZAŠTO DODIK BAŠ SAD ODLAZI U RUSIJU: Ništa od sastanaka s Vladimirom Putinom i Sergejom Lavrovom...

Dodik je govorio za ruske režimske RIA Novosti.

  • Politika

  • 26. Okt. 2023  26. Okt. 2023

  • 5

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je da će početkom narednog mjeseca posjetiti Rusiju, gdje će se, kako očekuje, sastati sa rukovodstvom te zemlje. 

-Početkom novembra odlazim u Rusiju u okviru naših redovnih susreta sa najvažnijim ljudima te zemlje. Razgovaraćemo o aktuelnim pitanjima u našim bilateralnim odnosima, koji se razvijaju i prijateljski su po prirodi, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju, rekao je Dodik za RIA Novosti.

Odgovarajući na pitanje da li su tokom njegovog boravka u Rusiji planirani susreti sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, Dodik je rekao da se još radi na programu sastanaka.

Postavlja se pitanje zašto Dodik baš sad, nakon početka sudskog procesa pred Sudom BiH, odlazi u Moskvu, ukoliko unaprijed nisu dogovoreni sastanci s Putinom i Lavrovom!?

(SB)

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...