POSLJEDNJE JAVLJANJE REPORTERA IZ GAZE: “Ako me čujete, recite svijetu…”

Dok je govorio, trajao je - i u ovim momentima traje - jedan od najtežih, najrazornijih izraelskih napada na Gazu.

  • Svijet

  • 27. Okt. 2023  27. Okt. 2023

  • 0

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su proširuju kopnene akcije pojasu Gaze, navodi glasnogovorniku IDF-a Daniel Hagari.

Posljednjih sati povećali smo napade u Gazi. IDF snažno djeluje u svim dimenzijama radi ostvarenja ratnih ciljeva, navode izraelske snage.

Ovo je posljednje javljanje reportera Aljazeere iz Gaze u kojem govori o prekidu komunikacija. On se uspio javiti preko digitalne satelitske veze i to je to

"rvi put dok sam u studiju, pišem status na facebooku-u. Dok 'ide' prilog. Da, nije po propisu..... Maločas nam se iz Gaze javio naš Tarik Ebu Azum.

Nije bio siguran da li ga uopće čujemo: "Ako nas čujete, ako me čujete, recite svijetu da ulazimo i u potpunu komunikacijsku blokadu. Ne možemo se više čuti ni sa našim najbližim. " Dok je govorio, trajao je - i u ovim momentima traje - jedan od najtežih, najrazornijih izraelskih napada na Gazu.

Vodim vijesti dalje. A u glavi mi, samo Tarikove riječi: "Ako nas čujete, recite svijetu....", kazao je Adnan Rondić dok je vodio Dnevnik Al Jazeere Balkans.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...