PREDRAG KOJOVIĆ, OTVORENO: „Ovo što sada gledamo nije odbrana Izraela od terorističkog napada Hamasa već ratni zločin…“

Izraelske snage sinoć su izvele najjači udar na ciljeve u Pojasu Gaze od početka sukoba. Nestalo je struje, prekinute su telekomunikacijske veze, detonacije su odjekivale pokraj bolnica.

  • Politika

  • 28. Okt. 2023  

  • 1

Ne stišavaju se reakcije bosanskohercegovačkih političara nakon sinoćnjeg izraelskog udara na Pojas Gaze.

Oglasio se i Predrag Kojović, bivši predsjednik Naše stranke i aktuelni državni parlamentarac.

-Ovo što sada gledamo nije odbrana Izraela od terorističkog napada Hamasa već ratni zločin nad civilima u okupiranim teritorijama Palestine, poručio je kratko Kojović.

Podsjetimo, kasno sinoć oglasio se i federalni premijer Nermin Nikšić.

-Ne možemo učiniti ništa i to je izuzetno frustrirajuće i sa ljudskog i političkog stajališta. Jasno sam osudio zločin kojeg su učinili pripadnici Hamasa, ali jednostavno ne mogu vjerovati da živimo u ovako licemjernom svijetu, da šutimo na ovo što se večeras dešava u Gazi, poručio je premijer FBiH Nermin Nikšić.

 "Nije ovo više nikakva prekomjerna upotreba sile, ovo je genocid u 21. vijeku, a oni koji to mogu zaustaviti šute. Probudite se ljudi, večeras opet ubijaju nedužnu djecu, žene, civile. Dosta je! Teško je prihvatiti da svjetski lideri ne uspijevaju zaustaviti ovu katastrofu i ponuditi mirovno rješenje.

Stidim se u ime njih, jer nažalost mi smo mali da možemo promijeniti stvari, ali ne pristajem da zato što smo mali šutim. Teški trenuci i preteška noć za narod u Gazi večeras. Građani BiH su večeras u mislima uz sve stradale nedužne žrtve", zaključio je Nikšić. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...