PRAVNI STRUČNJAK ENVER IŠERIĆ: "Garancija opstanka države BiH su Bošnjaci i sve druge patriote koji će je braniti žestinom koju Dodik ne može ni zamisliti"

Naglašava da Dodikove najave treba shvatiti vrlo ozbiljno, a svi oni koji ignorišu opasnost koju on najavljuje i sprema, trebaju sami da se povuku ili da ih se ukloni sa političke scene.

  • Mini market

  • 28. Okt. 2023  

  • 1

Pravni ekspert Enver Išerić za Novinsku agenciju Patria prokomentarisao je izjavu lidera SNSD-a i manjeg bh. entiteta Milorada Dodika da Srbi u ovom vijeku trebaju formirati jedinstvenu državu koju čine Srbija, RS i Crna Gora.

"Svašta smo se mi naslušali od Milorada Dodika. Veliki broj političara dugo vremena je ignorisao, odnosno neozbiljno shvatao ono što on najavljuje, govori i radi.

Nažalost i danas ima određeni broj političara, posebno Bošnjaka, koji se tako ponašaju. Međutim, bez obzira na to, mora se istaći da u Bosni i Hercegovini ima dovoljno građana koji će se oduprijeti svakom pokušaju razgradnje i podjele naše države", rekao je Išerić.

Naglašava da Dodikove najave treba shvatiti vrlo ozbiljno, a svi oni koji ignorišu opasnost koju on najavljuje i sprema, trebaju sami da se povuku ili da ih se ukloni sa političke scene.

"U svakom trenutku moramo biti spremni odgovoriti izazovima koji su pred nama, a to možemo samo ako političke procese vode sposobni i kompetentni ljudi koji imaju viziju i rješenja za nadolazeće probleme", napominje Išerić.

Prema njegovim riječima, Dodikova najava da će Srbi ostvariti ujedinjenje i stvoriti veliku Srbiju na račun Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine političkim sredstvima i mirnim putem su priče za malu djecu i pokušaj da se kod naivnih Bošnjaka otupi, uspori ili onemogući bilo kakva priprema za odbranu države.

"Pokušaj ostvarenja Dodikovog sna moguće je samo nasilnim putem, odnosno brutalnom agresijom na suverenu državu Bosnu i Hercegovinu. Ali garancija opstanka države Bosne i Hercegovine su Bošnjaci i sve druge patriote koji će je braniti žestinom koju Dodik ne može ni zamisliti", zaključio je Išerić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...