GRADONAČELNIK ZENICE FUAD KASUMOVIĆ IZNIO TEŠKE OPTUŽBE: "SDP je jedini krivac. 'Svezali' su se s kriminalcima"

Treba javnost znati i to kako je Danijel Pašić, bivši ministar za promet i komunikacije iz SDP-a zajedno sa Kenanom Uzunovićem hodao po Kantonu i skupljao potpise za rušenje vlasti u kojoj ne bi participirao BHI-KF.

  • Politika

  • 28. Okt. 2023  

  • 1

“Apropo jučer održane konferencije za medije SDP-a ZDK, dužan sam radi javnosti, a koja to u velikoj mjeri već zna, poručiti kako je jedini krivac za pad Vlade ZDK predsjednik KO SDP ZDK - Mirsad Mahmutagić Batan”, poručio je Fuad Kasumović.

U objavi na svom Facebooku, predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative i gradonačelnik Zenice napisao je:

“Građani moraju znati da je zahtjev SDP-a prema meni bio da kontraverznom penzioneru Omeru Škalji dam još jedan mandat na čelu ZZO ZDK, a što nisam htio jer bih tako iznevjerio i građane i svoje principe. 

Nakon što nisu uspjeli pritisci na mene da Škaljo ostane na mjestu direktora ZZO ZDK, iako nije kadar SDP-a, onda su se počeli zakazivati sastanci tadašnje većine širom Kantona na kojima nije bio pozivan niko iz BHI-KF, stranke koja je i oformila tadašnju Vladu i većinu u ZDK. 

U cjenkanju i političkoj pijaci nespretni SDP nije uspio postići dogovor sa dojučerašnjim zastupnicima BHI-KF, da bi se potom SDA javila sa boljom ponudom pa su im oni potrčali glavom bez obzira pa smo neki dan dobili Vladu ZDK na čelu sa premijerom iz SDA kojem su građani Zenice na posljednjim Lokalnim izborima poslali jasnu poruku da ga ne žele u politici. 

Dakle, želim to još jednom podvući, jedini zahtjev SDP-a bio je da Škaljo ostane još jedan mandat, a što nikada nisam htio dozvoliti, zbog čega su počeli nagovarati moje zastupnike da pređu u SDP, ali im je na kraju SDA, očito, više ponudila na pijaci i okrenuli su se toj priči protiv koje su u kampanji bili najglasniji.

Treba javnost znati i to kako je Danijel Pašić, bivši ministar za promet i komunikacije iz SDP-a zajedno sa Kenanom Uzunovićem hodao po Kantonu i skupljao potpise za rušenje vlasti u kojoj ne bi participirao BHI-KF.

Na kraju, zanimljivo je kako je jučerašnja SDP-ova predstava za javnost obilovala neistinama, a javnost je u najmanju ruku očekivala da tom prilikom SDP objasni građanima Kantona zašto je SDP-ov federalni premijer Nermin #Nikšić ostavio ZDK bez obećanih osam miliona maraka za bazene.

Uzimajući u obzir sve navedeno, jasno je kako je jučerašnja konfernecija za medije koja liči na tragikomediju iskorištena kao prilikom da SDP govori o ličnim interesima dok nijednog trenutka nisu problematiziralo uskraćivanje i kažnjavanje građana za projekat bazena. Građani sve ovo pamte i znaju, a što će se najbolje odraziti na predstojećim Lokalnim izborima. 

Želim još poručiti da sam ponosan na rad premijerke Amre Mehmedić i ministra iz BHI-KF, a koji su pokazali da može drugačije i bolje, u interesu svih građana Kantona”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...