VESNA PUSIĆ O REZOLUCIJI UN-a: “Hrvatska se prekalkulirala i napravila veliku grešku”

“Jedna te ista strana u ratu može biti i žrtva i agresor i sada se to odvija pred našim očima”, dodala je ona.

  • Regija

  • 30. Okt. 2023  30. Okt. 2023

  • 1

Bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatsje Vesna Pusić za N1 je analizirala sukob na Bliskom istoku i glasanje o rezoluciji UN-a.

Izrael je najavio da će uništiti Hamas, no to je otvorilo pitanje ko bi uopće preuzeo upravljanje palestinskom enklavom ako do toga dođe.

“Čini mi se da nitko nema jasnu ideju tko bi upravljao Gazom. Glavne vođe Hamasa uopće nisu u Gazi. Drugo, ova tragedija koja se događa i koja je počela napadom Hamasovih terorista, na neki način je Hamasu uspio kao zamka koju je postavio Izraelu i Zapadu i svima nama koji podržavamo pravo Izraela da postoji i da se brani, ali smo sada suočeni s tragedijom i rekla bih također zločinima i bombardiranjem dva milijuna ljudi u zatvorenoj Gazi”, kazala je Pusić.

“Kad je sve započelo, moje mišljenje je bilo da Gaza postane neka vrsta međunarodnog protektorata i mislila sam da bi EU tu mmogao odigrati važnu ulogu, ali mi se čini da Europska unija za to sada nije sposobna ni spremna”, dodala je bivša ministrica.

Osvrnula se i na odluku Hrvatske da glasa protiv UN-ove deklaracije o primirju u Gazi.

“Mislim da smo pogriješili. Mislim da nismo ni protiv mira ni rezolucije nego je Hrvatska previše kalkulirala kako se sama pozicionirati na međunarodnoj sceni i prekalkulirala se i napravila je veliku pogrešku”, smatra Pusić.

“Jedna te ista strana u ratu može biti i žrtva i agresor i sada se to odvija pred našim očima”, dodala je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...