HEZBOLAH OBJAVIO VIDEO S PORUKOM SVOM LIDERU: "Čekamo petak"

Borci Hezbolaha su u više navrata preuzeli odgovornost za napade na Izrael, koji je odgovorio bombardiranjem prekograničnih sela.

  • Svijet

  • 01. Nov. 2023  

  • 0

Libanonska šijitska militantna skupina Hezbolah objavila je na društvenim mrežama kratki video s porukom "Čekamo petak", prenosi Index.hr.

U videu Hezbolah najavljuje obraćanje svog lidera Sayyeda Hassana Nasrallaha koje je zakazano za petak, 3. novembra, na ceremoniji obilježavanja sjećanja na "mučenike koji su pali na putu za Al-Quds". Očekuje se da je Nasrallah u govoru objaviti političku strategiju koju će Hezbolah voditi u budućnosti.

Borci Hezbolaha su u više navrata preuzeli odgovornost za napade na Izrael, koji je odgovorio bombardiranjem prekograničnih sela.

U priopćenju je Hezbolah rekao da djeluje u znak solidarnosti s ofenzivom palestinskog Hamasa na Izrael. Posljednjih tjedana su sukobi Hezbolaha s Izraelom česti. Prema posljednjim informacijama u tim je sukobima dosad ubijeno sedam izraelskih vojnika i 47 boraca Hezbolaha.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...